Odlukom Republičke izborne komisije i tijela Skupštine Srbije, podnošenjem ostavke Tomislava Žigmanova, narodni zastupnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u državnom parlamentu postao je Mirko Ostrogonac, što je i potvrđeno na plenarnoj sjednici 26. listopada.

Mirko Ostrogonac je rođen 1951. god. u Maloj Bosni. Diplomirao je 1975. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Nakon odsluženja vojnog roka, počinje raditi u Agrokombinatu „Subotica“, gdje provodi 20 godina radeći na transferu novih znanstveno-agrotehničkih rješenja u proizvodnji. Jednu godinu sudjelovao je u pokusnoj proizvodnji u NR Kini (provincija Ćilin) u sklopu suradnje poljoprivrednih instituta u Novom Sadu i gradu Čangčun.

Više od deset godina bio je pomoćnik direktora za biljnu proizvodnju, a narednih pet godina djelatnik Poljoprivredno-stručne službe „Agros-zavod“ Subotica, da bi u razdoblju od 2000. do 2004. obnašao funkciju člana Izvršnog odbora općine Subotica – resor poljoprivreda. Do odlaska u mirovinu 2016. bio je djelatnik u Gradskoj upravi Subotica. Angažiran je u Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ Subotica, a jedan mandat obnašao je dužnost predsjednika Upravnog odbora Centra. Gotovo 20 godina član je DSHV-a, i aktualni je predsjednik DSHV-a Podružnice Subotica.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.11.2022.