Autor: CroExpress

Sjemenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crijevnih parazita, kao i u liječenju oboljelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

Sjemenke lubenice sadrže supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih sudova te povoljno djeluju u slučaju arterioskleroze, hipertenzije , angine pectoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Još je čuveni Edgar Cayce otac holističke medicine napisao početkom dvadesetog vijeka da su sjemenke lubenice zdravi sastojak posebno upotrebljiv za liječenje bubrega i mokrećnog mjehura. Prema Cayecu korištenje čaja od svježih sjemenki lubenice je sjajan diuretik i preporučuje se za uklanjanje kamenčića i pijeska u bubrezima, te čišćenje mokraćnog mjehura, bubrega i mokraćnih kanala.

Cayece preporučuje sljedeći recept: Koristi se 4 žlice isključivo svježih sjemenki lubenice koje se usitne ili isjeckaju mlinom te kuhaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tijekom dva dana a treći dan se pravi pauza. Proces se tako nastavlja nekoliko tjedana u istim intervalima, dva dana korištenja sa jednim danom pauze.

Jedan od najboljih lijekova za tretiranje bakterije ešerihije coli u urinarnom traktu te tretiranje i prevenciju parazita u crijevima predstavlja voda napravljena od sjemenki lubenice. Potrebno vam je 30 – 40 sjemenki lubenice svježih ili osušenih. Prije nego ih primjenite potrebno ih je isjeckati ili zdrobiti. Ova količina stavi se u 1 litar vode i kuha desetak minuta. Kada sa ohladi tekućina se može držati u frižideru i trebate je piti svaki dan. Možete je miješati sa sokom ili nekim drugim ukusom ako vam je tako lakše.

Tekućinu u količini od najmanje jedan litar na dan potrebno je piti od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci sve dok bakterija potpuno ne isčezne. Recept je pogodan kako za djecu tako i za odrasle. Tijekom ljeta pripremite i nakupite dovoljnu količinu sjemenki kako bi ih imali raspoložive za dugotrajno korištenje u vremenskom razdoblju kada lubenice nisu dostupne.

Sličan recept koristi se i za tretiranje proktitisa jedne od najčešćih boljki muškaraca posebno onih starijih od 40 godina. Potrebno je uzeti dvije žlice osušenih i samljevenih sjemenki lubenice i preliti ih sa pola litre provrele vode. Nakon pola sata stajanja tekućina se odmah konzumira a potrebno je popiti ovu dozu svaki dan u periodu od nekoliko tjedana. Prvi pozitivni rezultati na prostati osjete se već nakon desetak dana.

Sjemenke lubenice preporučuju se i za jačanje srca kao i mišićne strukture u tijelu. Korištenje sjemenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, te za sjaj, zategnutost i ljepotu kože. Sjemenke lubenice odlično su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca. Čaj od sjemenki preporučuje se i dijabetičarima kao efikasno sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.

Sjemenke lubenice su sjajan izvor magnezija, željeza, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcija, potazijuma, mangana, niacina, te poluzasićenih i mnozasićenih zdravih masnoća.

Datum objave: 08.07.2014.