Hrvatska turistička zajednica na najvažnijim emitivnim tržištima provodi promotivne kampanje koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetne i atraktivne destinacije bogatog sadržaja, odnosno kako destinacije idealne za turistička putovanja u posezoni.

Riječ je o kampanjama „Croatia, Full of Islands To Discover“ za promociju nautike i „Peace of Mind“ kojoj je cilj prikazati Hrvatsku kroz luksuznu ponudu usmjerenu na wellness i spa, opuštanje, kulturu, odnosno na raznovrsnu ponudu koja može nadahnuti goste na dolazak u Hrvatsku kako bi pronašli svoj mir i zadovoljstvo.

„Naša je zemlja vrlo dobro prepoznata kao kvalitetna nautička destinacija, a ovaj proizvod u našu zemlju privlači goste tijekom cijele godine. Kada tome pridodamo našu bogatu ponudu kulturnog turizma, eno-gastronomije, wellnessa te velik broj manifestacija, dolazimo do onih dijelova naše ukupne ponude koji Hrvatsku čine idealnom destinacijom za putovanja u pred i posezoni. Trenutno se u našoj zemlji odmara više od 20 tisuća gostiju, a najviše njih boravi u destinacijama kao što su Zagreb, Split, Dubrovnik, Opatija i Poreč. Putem ovih kampanja, ali i onih koje pripremamo za adventsko razdoblje, želimo privući još veći broj gostiju kako bi dodatno potvrdili i učvrstili već odlične rezultate turističkog prometa ostvarene tijekom ove godine“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Nautička kampanja provodit će se na tržištima Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Italije, Francuske, Velike Britanije i SAD-a sve do kraja prosinca i to putem online oglašavanja i oglašavanja u printu, kao i putem aktivnosti na društvenim mrežama. Kampanja „Peace of mind“ naslanja se na brojna istraživanja prema kojima se potrošači i ljubitelji putovanja sve više fokusiraju na kvalitetan i održiv odmor, odnosno na pronalaženje unutarnjeg mira. Riječ je o globalnoj kampanji koja se provodi na društvenim mrežama te koja obuhvaća 12 najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam.

Također, obje kampanje za cilj imaju privlačenje turista veće platežne moći, ali i isticanje onih proizvoda te segmenata ponude koji mogu biti nositelji promocije Hrvatske kao kvalitetne cjelogodišnje destinacije.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine ostvareno gotovo 104 milijuna noćenja. Navedeno u odnosu na lani predstavlja rast od 24 posto, odnosno 96 posto rezultata iz rekordne 2019. godine. Pritom je u nautičkom charteru ostvareno više od 3.6 milijuna noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 17 posto, odnosno rast od 2 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.  


Autor: HTZ Datum objave: 24.11.2022.