Nemam nikakve zamjerke igračima, trudili su se pokušavali. No, i dalje je sve u našim rukama, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon utakmice protiv Slovačke koja je završila rezultatom 2-2.

Slovačka je dva puta vodila u Osijeku (1-0 i 2-1), “Vatreni” su dva puta izjednačili, ali nisu uspjeli i preokrenuti rezultat. Za Hrvatsku su zabili Andrej Kramarić (25) i Luka Modrić (71), a za goste Ivan Schranz (20) i Lukas Haraslín (45).

Nažalost, Rusija je u drugom susretu u skupini u Mariboru pobijedila Sloveniju sa 2-1 preuzevši vodstvo na ljestvici dva kola prije kraja kvalifikacija. “Zbornaja” sada ima 19 bodova, dva više od Hrvatske, pa će po svemu sudeći o prvom mjestu u skupini odlučivati hrvatsko – ruski dvoboj u Splitu 14. studenog.

“Nemam nikakve zamjerke svojim igračima, trudili su se, pokušavali, no olako smo primili dva gola. U šest kola nismo primili gol, no večeras smo primili dva. Loše smo igrali u fazi obrane, primili smo dva gola iz dva udarca,” kazao je Dalić.

Istaknuo je kako su “Vatreni” imali inicijativu, puno šuteva i prilika.

“Igrali smo dobro, ali realizacija nije bila dobra. Ono što je prije ulazilo, danas nije, ali to je nogomet,” dodao je izbornik.

Žali što je treći pogodak poništen nakon asistencije VAR-a.

“Radovali smo se, ali VAR je ohladio emocije. Spustio nas je na zemlju, nažalost to moramo prihvatiti. zaslužili smo treći gol, šteta.”

istaknuo je kako je očekivao pobjedu.

“Očekivao sam pobjedu, ali osvojili smo bod, no i dalje sami odlučujemo o sebi. Možda je i dobro da u zadnjem kolu moramo pobijediti, jer kada igramo na bod ne ispadne dobro.”

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Hrvatska prvo gostuje na Malti, dok će Rusija ugostiti Cipar, a u zadnjem kolu, 14. studenog u Splitu će snage odmjeriti Hrvatska i Rusija.

“U idućih mjesec dana moramo pratiti igrače tko će biti u formi. Večers dva, tri igračla nisu bila na novu jer nisu u ritmu utakmica,” kazao je, ali nije želio otkriti na koga je mislio.

Posebno se zahvalio navijačima.

“Sve pohvale, hvala navijačima od srca, koji su došli po kiši navijati i bodriti.  Očekujemo istu takvu podršku u Splitu,” poručio je Dalić na kraju.

“Bili smo bolji, rezultat nije realan. Vjerovali smo da možemo, dali smo sve od sebe. No i dalje je sve na nama,” kazao je Ivan Perišić za Novu TV dodavši: ” U iduće dvije utakmice moramo ostvariti dvije pobjede i idemo na SP.

Hrvatska je pet minuta prije kraja zabila i treći gol za 3-2, no poništen je zbog Perišićevog zaleđa.

“Bio je stvarno peh, kod trećeg gola. Pogledao sam snimku, dirao sam loptu petom,” dodao je.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.10.2021.