Poruka je stigla s nepoznatog broja i Periš je sve proslijedio policiji. Nedavno je i manekenka tvrdila da ga je vidjela u Münchenu kako diže novac.

“U utorak mi je stigla poruka s meni nepoznatog broja. Tu je samo pisala adresa, a pošiljatelj mi je tvrdio da, ako odem tamo, naći ću živog sina jer ga on viđa. U njoj nije pisao grad, pa sam morao zvati i hrvatsku policiju. Beogradska policija je bila na adresi i u pitanju je jedna stambeno-poslovna zgrada. Međutim, to nije bio Matej. Ovim putem se zahvaljujem srpskoj policiji na profesionalnom radu koji mi ulijeva povjerenje da će mog sina naći”, rekao je Matejev otac Nenad Periš, prenosi Srbija danas

Mateja traže već 50 dana, službenih informacija o novim detaljima nestanka nema. Kako vrijeme prolazi, sve je više špekulacija o sudbini mladog Splićanina koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca. 

“U kontaktu sam s policijom. Sve što saznam prosljeđujem inspektorima, od informacija do snimaka. Mogu reći da je prošlo 50 dana i da će biti veliko iznenađenje, ako ga nađem živoga. Samo ću ga zagrliti i povesti kući”, rekao je Periš i ponovio ono

Periš je prije nekoliko dana otkrio i da ga je zvala manekenka L.A. hrvatskog porijekla koja je na društvenim mrežama podijelila informaciju da je vidjela u Münchenu mladića koji izgleda isto kao Matej. Na noge se digla i hrvatska i srbijanska policija. Ona se čak pojavila u Beogradu.  

“S policijom sam bio u kontaktu kada smo razmijenili informacije u vezi s najnovijom informacijom iz Nemačke, tj. Münchena gdje je jedna cura izjavila da ga je vidjela. Ja sam poslao policiji poruku i ona je meni odgovorila, naravno, u vezi osobnih dokumenata. Naime, kod mene se nalazi njegova osobna iskaznica, a kući u Splitu je putovnica”, rekao je Periš. 

O istoj dojavi razgovarao je i s novinarima Slobodne Dalmacije kojima je rekao: “Razgovarao sam s hrvatskom policijom i rekli su mi da još uvijek nisu dobili informaciju iz Njemačke je li prije nekoliko dana meni nepoznata žena u Münchenu zaista vidjela Mateja dok je navodno na bankomatu u blizini bivšeg restorana ‘Dalmacija’ podizao novac.”

Podsjetimo i to da su se u Srbiji mnogi privatno uključili u svojevrsnu potragu za Matejem. Tako je jedan mladić napravio video u kojem je pretrčao dio iste rute kao i Matej prije nego je nestao. U videu je mladić ustvrdio da Matej istrčava iz školskog dvorišta kroz prolaz, odnosno kapiju dvorišta koja je inače zatvorena. Mladić je na videu postavio pitanje zašto je u noći nestanka Mateja ta kapija, odnosno vrata ograde, bila otključana. 

Nenad Periš se osvrnuo i na to: “Zamolio sam srbijansku policiju da provjeri informaciju da su neka vrata na ruti kojom je Matej trčao u noći nestanka bila otvorena, a inače su zatvorena. Nemam velika očekivanja od tih informacija, ali nastojimo ih sve provjeriti.”

I sam obilazi mjesta na kojima je bio Matej, nadajući se da će pronaći neki trag.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 17.02.2022.