Nijemci nisu oduševljeni cijenama u Zadru. Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna, Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

Turistička sezona u Hrvatskoj je počela. Kako to inače biva, sa sezonom rastu i cijene… A ove godine, zbog svega što se događa u svijetu, posebno. Portal Zadarski.hr istražio je kakvo je stanje s cijenama u zadarskim hotelima i restoranima. Iako za prosječnog Hrvata, preskupo, nekim turistima je pristupačno… Ali, čini se, ne i Nijemcima.

“Što se tiče cijena, ipak je sve poskupilo za 20-ak kuna, kava je poskupila, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežito domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači”, rekao je ugostitelj Frane Prtenjača.

Relja Bencun, konobar iz jednog restorana, kazao je da Nijemci najviše posjećuju njihov restoran, a potom Amerikanci, Rusi…

“Budući da nam dolaze stranci visoke platežne moći, cijene su pristupačne jer je njihov standard i mnogo viši”, zaključio je Relja.

Iako je još uvijek jeftinije nego u Amsterdamu, kaže jedan nizozemski par, uočili su ipak značajna poskupljenja u usporedbi s cijenama tijekom njihova prijašnjeg boravka u Zadru.

“Generalno je mnogo jeftinije nego u Nizozemskoj, ali povećanje se itekako uočava. Jeli smo pizzu i naručili smo piće, stajalo nas je nešto više od 22 eura. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odsjeli u apartmanu, cijena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili”, kaže Nizozemac Chris.

Nijemci nisu oduševljeni

Nijemci pak nisu oduševljeni cijenama. Dok je Tina iz Hamburga jela rižoto za 80 kuna, Patrik je iznimno ogorčen na cijene u Hrvatskoj.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna, supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije”, naglasio je Nijemac Patrik za Zadarski.hr.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.06.2022.