Autor: Zoran Stupar

Hrvatski zavod za zapošljavanje na svojoj stranici nudi poslove u Njemačkoj i Austriji. Riječ je o poslovima koje hrvatski EURES dogovara u suradnji s EURES-ima drugih zemalja. Tako se trenutno nude poslovi u Njemačkoj i Austriji, a traženi su medicinske sestre i tehničari, kuhari, IT-evci (Njemačka) te visokokvalificirani radnici u sektoru industrije u Austriji. O poslovima u Tirolu za kvalificirane konobare i kuhare već smo pisali.

Medicinskim sestrama i tehničarima nudi se posao u bolnicama i domovima za starije i nemoćne diljem Njemačke. Natječaj je otvoren do 15. listopada, a razgovor s kandidatima službenici Savezne agencije za rad/EURES-a Njemačke obavit će se putem video poziva/telefonskog poziva. U slučaju većeg broja prijavljenih kandidata moguće je organiziranje razgovora u Hrvatskoj.

Kuharima se nudi zaposlenje u restoranu. Traženi su i IT stručnjaci; do 15. rujna zainteresirani software developeri i java developeri mogu se javiti na oglas, dok embedded software developeri i programeri i inženjeri mehatronike imaju još dva tjedna za prijavu za posao u Njemačkoj.

Osim kvalificiranih konobara i kuhara, u austrijskom Tirolu traže visokokvalificirane radnike u sektoru industrije. Rok za prijavu je 30. rujan.

Više o navedenim poslovima pogledajte na stranicama HZZ-a

Datum objave: 13.09.2014.