Saborski je zastupnik nakon medijski prozivki i onih nekih političara još žešće stao uz svoj stav. “Nećete nas preodgajati ni nametati našoj djeci stvari koje su u suprotnosti s našim vrijednostima. I tu vam neće pomoći ni vaš novac ni mediji ni političke stranke koje su na vašoj liniji.”

Inicijativa Mostova Nikole Grmoje o donošenju zakonskog paketa za oštrije kažnjavanje pedofila i zabranu LGBT propagande izazvala je niz kritika. Oporba i civilno društvo upozoravaju da je riječ o huškanju, dok Grmoja poručuje da se neće povući ni milimetra.

“Zašto bi se djeci promovirali određeni seksualni sadržaji, LGBT propaganda ili bilo što drugo? LGBT propaganda tvrdi da svatko ima pravo živjeti onako kako misli da je ispravno, ali ne moram ja, dok gledam Euro, biti izložen toj propagandi. Svaka reklama je bila LGBT propaganda.

Smatram, neovisno o mađarskom zakonu, da EU nema pravo uplitati se u zakonodavstvo država članica. Imamo građanski odgoj, kao i seksualni odgoj, proveden kroz različite predmete. Mađarski bih zakon trebao proučiti, no ako je za EU sporno da se djeci ne nameću određeni sadržaj i uvjerenja, koja se protive mojima, protiv toga sam.

Smatram da će netko moći odlučiti tko je, kada postane punoljetan. S 15 godina ne možete donijeti odluke o svom životu. Ne bih želio da netko nameće svoja uvjerenja”, rekao je Grmoja gostujući u emisiji Pressing na N1.

Antipedofilski paket i zabrana LGBT propagande

“Izradit ću antipedofilski paket u kojem ću predložiti strože kazne za pedofile, to će biti jedna od mojih zakonskih inicijativa. Jedan dio zakona će biti i zabrana LGBTQ propagande. Zašto bi se djeci to promoviralo?” upitao se Grmoja. 

LGBT zajednica tvrdi da LGBT propaganda ne postoji, a predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je riječi Nikole Grmoje kazavši da je optužito LGBT osobe da su pedofili. “Može se on vaditi da nitko ne razumije što je on napravio, ali on je to rekao. To nije svjetonazor nego necivilizirano ponašanje, a možda i govor mržnje.”

Nakon niza reakcija Grmoja se još jednom obratio i na Facebooku, poručujući da neće odustati.

“Nastavljam još žešće borbu za našu Hrvatsku slobodnu od korupcije, zemlju jednakih prilika za sve! I to će biti i dalje u fokusu mog djelovanja. Ali jednakim žarom branit ću i slobodu govora, uvjerenja i odabira kao i pravo da odgajamo našu djecu u skladu s našim uvjerenjima.

Nećete nas preodgajati ni nametati našoj djeci stvari koje su u suprotnosti s našim vrijednostima. I tu vam neće pomoći ni vaš novac ni mediji ni političke stranke koje su na vašoj liniji.

Nećemo dopustiti nikom da nas preodgaja niti ćemo prihvatiti da su nas naše bake i naše majke loše odgajale! Nikog ne mrzimo, svakom dopuštamo da bira svoj stil života ali nikom nećemo dopustiti da nešto nameće našoj djeci! I koliko nas god vrijeđali mi na to nećemo uzvratiti istom mjerom. Jer tako nismo odgojeni! Naše vrijednosti branit ćemo dostojanstveno i pristojno uvažavajući svakog čovjeka!


 

Autor: CroExpress Datum objave: 02.07.2021.