Dodao je kako su Advent i vožnja Božićnim tramvajem, zbog velikog interesa i pozitivnih reakcija građana, produljeni do 31. prosinca.

U sklopu ovogodišnjeg osječkog Adventa, kojeg organiziraju Županijska i osječka Gradska uprava, u četvrtak je u Parku kralja Držislava otvorena nova turistička atrakcija – panoramski kotač visok 35 metara.

Prvu vožnju otvorili su osječki gradonačelnik Ivan Radić i župan Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, nakon čega su svojim sugrađanima zaželjeli sretan Božić i sretnu novu 2022. godinu.

“Željeli smo građanima i posjetiteljima Osijeka i ovog Adventa pružiti turističku atrakciju kakvu imaju sve velike europske i svjetske metropole. Sada ga ima i slavonska metropola“, kazao je gradonačelnik Radić te najavio kako će panoramski kotač u Osijeku ostati do kraja siječnja, kako bi se svi zainteresirani stigli provozati.

Dodao je kako su Advent i vožnja Božićnim tramvajem, zbog velikog interesa i pozitivnih reakcija građana, produljeni do 31. prosinca.

Župan Anušić smatra da su uspjeli u nakani da ovaj Advent u Osijeku bude najljepši u Hrvatskoj te najavio da nakon toga kreće turistička manifestacija “HeadOnEast”, koja je zbog vremenskih neprilika u listopadu bila odgođena.

Pozvao je sve zainteresirane da dođu na produžetak Adventa i na “HeadOnEeast” te dodao da danas u Osijeku svatko može pronaći nešto za sebe.

Kotač visine 35 metara i težine 90 tona s 24 zatvorene kabine za sjedenje šest osoba i ukupnog kapaciteta 144 putnika u Osijek je stigao 10. prosinca iz Istanbula. Za vožnju u trajanju od pet do sedam minuta odrasle će osobe trebati izdvojiti 50 kuna,  za djecu do 12 godina cijena vožnje je 40 kuna, a najmlađi do tri godine mogu se voziti besplatno.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 24.12.2021.