Hrvatska od 21. siječnja 2021. nije na “crvenoj” listi, pa za putnike iz Hrvatske nije potreban PCR test (osim u slučaju putovanja avionom) niti samoizolacija.

Od 8. veljače 2021. sve osobe koje u Švicarsku dolaze zrakoplovom, pa i one koje dolaze s područja koja nisu na švicarskoj “crvenoj listi”, pri ukrcaju na zrakoplov moraju predočiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Isto tako, od 8. veljače, sve osobe koje u Švicarsku dolaze bilo kojim prijevoznim sredstvom obavezne su ispuniti on-line obrazac. Ovo se ne odnosi na osobe koje iz pograničnih područja dnevno migriraju u Švicarsku (Grenzgängerinnen und Grenzgänger).

Novost je i obavezan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata i desetodnevna karantena za putnike koji dolaze s područja koja su na “crvenoj listi”. Karantenu je moguće napustiti nakon sedam dana pod uvjetom testiranja (prihvaćen je antigenski brzi ili PCR test).

Podsjećamo kako Hrvatska od 21. siječnja 2021. nije na “crvenoj listi”, pa za putnike iz Hrvatske nije potreban PCR test (osim u slučaju putovanja avionom) niti samoizolacija.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.02.2021.