Autor: Z.S.

Argentinski Hrvati pokrenuli su nedavno zanimljiv projekt – riječ je o portalu Croacia Online. Od postojećih portala o Hrvatskoj razlikuje ga to da se sadržaj objavljuje na španjolskom jeziku.

– Croacia Online je nova internetska stranica namijenjena svim Hrvatima koji govore španjolski, a žive izvan Hrvatske, osobito onima iz Južne Amerike – kaže nam urednica Stella Hubmayer iz Buenos Airesa.

– Primijetili smo da u Južnoj Americi ima puno potomaka druge, treće i četvrte generacije, koji znaju da imaju hrvatsku krv, koji vole Hrvatsku, ali ju ne poznaju. Cilj je da oni se zaljube u Hrvatsku, a nitko ne može ljubiti nešto što ne poznaje – pojašnjava Stella.

Kako kaže, zbog toga i postoji Croacia Online, gdje svi Hrvati Južne Amerike mogu upoznati jedni druge, doznati za međusobno postojanje, stvoriti mrežu znanja i raditi zajedno za dobrobit Hrvatske i hrvatskih zajednica izvan domovine.

Na stranici ima aktualnih vijesti o Hrvatskoj, zanimljivih bilješki, bilo povijesnih ili kulturnih. Jedan dio prostora odvojen je za hrvatske udruge iz Argentine, a drugi za Hrvate iz cijele Južne Amerike, gdje se žele predstaviti ljudi i njihove udruge i tako pratiti aktivnosti koje se provode.

Croatia Online je napravljena u sklopu Hrvatske udruge ‘Jadran’ iz Buenos Airesa. Možete ih pratiti i na Facebooku i na Instagramu.

Datum objave: 27.03.2019.