Uzimajući u obzir značaj Europskog nogometnog prvenstva, ali i domaćih nogometnih zvijezda kao jednih od najboljih promotora naše zemlje u globalnim okvirima, Hrvatska turistička zajednica kreirala je novi promotivni video Croatia promises to win you overu trajanju od 60, 30 i 20 sekundi na engleskom i njemačkom jeziku, koji je ujedno i okosnica pojačanih aktivnosti na društvenim mrežama koje HTZ provodi tijekom turnira u Njemačkoj.

„Dosadašnji povijesni uspjesi hrvatske nogometne reprezentacije nebrojeno su puta stavili našu zemlju u fokus svjetske javnosti, pritom značajno doprinoseći prepoznatljivosti i vidljivosti Hrvatske na globalnoj razini. Danas gotovo svi znaju za Hrvatsku, naše igrače i univerzalne dresove s kvadratićima, ali isto tako znaju i za naše brojne turističke destinacije. Upravo smo zato ponovno spojili turizam i sport te kreirali ovaj promotivni video koji brojnim obožavateljima prikazuje ono najbolje od Hrvatske, a to su mnoga atraktivna odredišta, prekrasni krajolici, očuvana priroda i bogata eno-gastronomija“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši kako se spotom želi poručiti da Hrvatska svojim gostima nudi uzbuđenje, odmor, odmak od stresa, ljubaznost, pristupačnost, ali i veliko prijateljstvo.

Dodajmo kako provedba aktivnosti na društvenim mrežama HTZ-a, između ostalog, obuhvaća marketinšku TikTok kampanju u okviru koje će tijekom Europskog nogometnog prvenstva biti prikazano 10 video uradaka s naglaskom na Hrvatsku kao omiljenu turističku destinaciju stvorenu za predah od napetih i dinamičnih situacija. Dodatna promocija uključuje i nagradne igre na Facebook i Instagram profilu HTZ-a putem kojih korisnici imaju priliku osvojiti dresove hrvatske nogometne reprezentacije, lopte, šalove i druge promotivne artikle. Također, kreirana je i nova landing page u okviru službene mrežne stranice Croatia.hr.

Prateći aktivno utakmice i status Hrvatske na ovom nogometnom prvenstvu, HTZ istovremeno putem društvenih mreža uspješno održava dvosmjernu komunikaciju s mnoštvom obožavatelja nogometa iz cijeloga svijeta. Objave već sada bilježe odlične rezultate i pozitivne reakcije ljudi, a sama vidljivost postova na svim kanalima kontinuirano raste, što uvelike pridonosi promociji i prepoznatljivosti Lijepe naše na međunarodnoj turističkoj, ali i sportskoj sceni.


Autor: HTZ Datum objave: 22.06.2024.