Više od godinu dana od petrinjskoga potresa počela je gradnja prve zamjenske obiteljske kuće na sisačkom području.

Radovi su započeli početkom veljače, rok za izgradnju je 120 dana, a obitelj Kucko iz Sela pokraj Siska u novi je dom trebala useliti početkom lipnja. No kako dani odmiču, sve je izvjesnije da kuća neće biti dovršena u roku.
Sreću i zadovoljstvo Danijele i Gorana, zamijenili su tuga i razočaranje, izveštava HRT.

– Bili smo presretni, a sad ću iz srca reći da smo toliko razočarani, da više ne znamo, da nije tužno bilo bi smiješno. Plačemo svaki dan jer ovo ne napreduje nikuda, rekla je Danijela Kucko iz Sela.

– Jadno se osjećam jer davao sam nadu i drugim ljudima pošto je ovo bila prva kuća. Davao sam drugima takvu nadu da će i njima tako krenuti, ali ne daj Bože da im ovako krene, naglašava Goran Kucko iz Sela.

Radnici malo dođu, pa odu, pa ih opet nema. Danima, tjednima.

– Dođu, naprave nešto, onda ih nema po 10-15 dana, onda zoveš, dođu opet, govori Danijela.

– Sad je već 13. dan kako ih uopće nema na gradilištu, rekao je Goran.

Svakog dana zovu, pitaju, pokušavaju doći do informacija. Umorni su, kažu, od silnih obećanja.

– Samo pusta obećanja. Evo bude, bit će u roku, dolaze vam sutra. Nema nikoga ljudi moji, nema nikoga, očajna je Danijela.

– Kad nazovem Središnji ured, tamo me lažu, kad nazovem nadzornoga, on me laže, kad nazovem izvođača, isto laže. Prebacuju lopticu s jednog na drugog, govori Goran.

I u prebacivanju loptica prošla su gotovo četiri mjeseca. Zapelo je već pri gradnji prve kuće, izgradnju čeka još njih stotine.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.05.2022.