Mladi Hrvati iz Austrije, Crne Gore, Mađarske, Rumunjske i Srbije okupili su se u Pečuhu na VI. Forumu mladih pripadnika hrvatskih manjina, koji je protekao u veselom ozračju, obilju novih iskustava i korisnim radionicama.

Forum je pružio priliku mladima da se povežu i razmijene svoja iskustva života u različitim državama gdje žive hrvatske manjine. Kroz radionice su stekli nova znanja i vještine koje će im pomoći u daljnjem oblikovanju svojih identiteta i očuvanju hrvatske jezične i kulturne baštine.

Dr. sc. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika (HMI), istaknuo je važnost mladih u očuvanju hrvatskog jezika i kulture u državama gdje žive hrvatske manjine. “Mladi su naša budućnost i na tom putu su i programi Hrvatske matice iseljenika, kao što je ovaj forum. Važno je podržati ih i pružiti im priliku za međusobno povezivanje i učenje,” izjavio je dr. Tepeš.

Održan je VI. Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina u Pečuhu
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina u Pečuhu predstavlja važan korak prema jačanju veza između mladih Hrvata diljem Europe, potičući ih da ostanu povezani sa svojim korijenima i doprinesu očuvanju hrvatskog naslijeđa u svojim zemljama boravka.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.09.2023.