U Mississaugi, kanadskom gradu poznatom po svojoj raznolikoj zajednici, nedavno je održan svečani banket Hrvata iz župe hrvatskih mučenika.

Ovaj godišnji događaj nije samo obična svečanost, već pravo svjedočanstvo snage i jedinstva hrvatske zajednice, te posebno važan trenutak za očuvanje hrvatske tradicije, kulture, jezika i identiteta u Kanadi.

Hrvatske župe u Ontariju i širom Kanade su imale ključnu ulogu u očuvanju bogatog hrvatskog naslijeđa, ali Župa hrvatskih mučenika u Mississaugi zauzima posebno istaknuto mjesto među njima. Tijekom svoje povijesti, ova župa nije bila samo mjesto bogoslužja; postala je vitalni centar zajedništva i čuvar hrvatskog identiteta.

🇭🇷🎉🇨🇦 Godišnji banket Župe hrvatskih mučenika u Mississaugi svjedočanstvo je snage župe i hrvatske zajednice. Hrvatske…

Objavljuje Croatian Consulate General – Generalni konzulat RH u MississaugiNedjelja, 5. studenoga 2023.

Župa hrvatskih mučenika postala je ne samo mjesto vjerskog okupljanja, već i utočište u kojem se vjera, kultura i naslijeđe sjedinjuju. Različite generacije hrvatskih imigranata su tijekom godina dolazile u ovu župu tražeći utjehu, snagu i okrepu u novoj domovini. Njihova prisutnost i predanost su pomogle očuvati hrvatski duh i identitet, stvarajući most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ovaj godišnji banket Župe hrvatskih mučenika u Mississaugi nije samo prigoda za uživanje u ukusnoj hrani i druženju, već i prilika za obilježavanje trajnih vrijednosti i naslijeđa koje ova župa nosi sa sobom. Hrvatska zajednica u Kanadi i dalje će se okupljati kako bi slavila svoju kulturu i doprinos društvu, a Župa hrvatskih mučenika ostaje svjetionik koji im pruža potporu i inspiraciju na tom putovanju.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.11.2023.