Članovi Hrvatske katoličke misije Thurgau-Schaffhausen okupili su se u duhu zajedništva kako bi obilježili godišnje hodočašće Gospi.

Ova tradicija hodočašća, koja se obično odvijala prema svetištu Majke Božje na otočiću Rheinau, ove godine prilagodila se novim okolnostima.

Fra Branko, duhovni vođa misije, lijepo je osmislio ideju da se članovi okupe unatoč promijenjenim uvjetima. Prošle godine nisu mogli posjetiti svoje uobičajeno svetište, ali su odlučili pokazati svoju vjeru i predanost tako što su otišli u crkvu Santa Maria u Schaffhausenu. Istaknuli su: “Gdje je Gospa, tu smo i mi njezina djeca, ne gosti nego domaćini.”

Ovogodišnje hodočašće bilo je prilika za članove misije da se ponovno susretnu, pomole zajedno i ojačaju svoje vjerske veze. Sudionici su sudjelovali u svečanoj misi, klanjanju i molitvi krunice, duboko povezujući svoje srce s Gospom.

Nakon duhovnog dijela, članovi su uživali u zajedničkom objedu. Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen izražava duboku zahvalnost svima koji su doprinijeli ovom događaju, bilo svojim prisustvom, sudjelovanjem, pripremom jela, posluživanjem ili financijskom podrškom.

Posebna zahvala ide onima koji su pripremali i posluživali hranu te platili ručak, jer su sva sredstva prikupljena tijekom ovog događaja namijenjena djeci s posebnim potrebama. Ovaj događaj nije samo prilika za duhovno obnavljanje, već i prilika za širenje ljubavi i podrške prema onima kojima je to najpotrebnije.

Hodočašću su se pridružili i ministranti i zbor misije, doprinoseći posebnoj atmosferi i svečanosti ovog dana zajedništva i vjere.

Hrvatska katolička misija Thurgau-Schaffhausen nastavlja svoj rad s ciljem promicanja vjere, zajedništva i dobrih djela u svojoj zajednici.


Autor: CroExpress Datum objave: 06.09.2023.