U nedjelju, 7. srpnja, hrvatske katoličke zajednice blaženog Alojzija Stepinca iz Balingena i svetog Nikole Tavelića iz Ebingen zajedno su hodočastile Gospi Žalosnoj na Palmbühl kod Schömberga.

Unatoč oblačnom i tmurnom vremenu, okupio se značajan broj hrvatskih vjernika i štovatelja Blažene Djevice Marije.

Pobožnost križnog puta, koju je predvodio don Senko Antunović, župnik i voditelj ovih zajednica, prethodila je svetoj misi u prelijepoj Gospinoj crkvi. Na misnom slavlju, koje je također predvodio don Senko, pjevao je mješoviti župni zbor, koji je svojim prekrasnim pjevanjem dodatno uveličao i upotpunio ovo zavjetno i zahvalno hodočašće. Misno slavlje završilo je poznatom Gospinom pjesmom „Zdravo Djevo“.

Posebno su dojmljivi bili hodočasnici pješaci koji su iz Balingena krenuli u jutarnjim satima, među kojima su bile i djeca, mladi, kao i starije osobe. Nakon svete mise, druženje je nastavljeno uz zajednički ručak pod šatorom, pružajući priliku za jačanje zajedništva i prijateljstva među hodočasnicima.

Ovaj je dan, prema najavi uprave svetišta na njihovoj mrežnoj stranici, svetište Palmbühl bilo čvrsto u “hrvatskim rukama”, čime su se svi prisutni mogli ponositi.


Autor: CroExpress/Živa zajdnica Datum objave: 10.07.2024.