Oliver je tijekom svoje karijere vodio razne festivale, kvizove, emisije, medijske nagrade, a naglasio je i koliko su ga u Splitu voljeli.

U HRT-ovoj emisiji ”U svom filmu” predstavljen je najpopularniji televizijski voditelj svih vremena, 85-godišnji Oliver Mlakar. Tema gostovanja bila je njegova dugogodišnja uspješna karijera. 

“Radio sam na tome jako dugo pa sam u tome uspio. Početak je bio baš mučan, nisam bio dobar. Ali sam uspio”, rkeao je.

Mlakar je komentirao i Eurosong sada i 1990. godine, koji je vodio zajedno s kolegicom Helgom Vlahović

U to vrijeme je bilo jako jako gledano i privlačilo je publiku. Možda danas nije toliko tako. Ja sam godinu prije te koje sam vodio komentirao show i kada je Riva pobijedila, došlo je pitanje tko će to voditelj”. Opisao je i kako je došlo do toga da on i Helga Vlahović vode glazbeno natjecanje u Hrvatskoj. 

Presudilo je, kako kaže, to što se oboje snalaze na više jezika, a prisjetio se i pomalo čudne situacije prije samog emitiranja showa kada se ‘nije znalo’ tko vodi. 

“Dva dana prije prijenosa rekao je da se ne zna tko će to voditi. Ja sam nazvao Helgu i rekao joj da ja to neću raditi ako oni nisu načisto s tim tko će to raditi. Sazvali smo pressicu i objavili da nećemo raditi. Pa je počeo kaos, ali nagovorili su nas da se vratimo”, rekao je.

Otkrio je kako je rođen u Ptuju u Sloveniji, a odrastao je u Osijeku

“Na kraju rata, otac je negdje stradao, a ne znamo ni gdje ni kako. Ne znamo gdje je grob. Ostala je mama i stariji brat. Preselili smo se tako u Osijek kada nas je prihvatila mamina sestra. Mama je počela raditi u Saponiji i tako smo preživjeli teška vremena”, rekao je. 

Tijekom svoje karijere Oliver je vodio razne festivale, kvizove, emisije, medijske nagrade, a naglasio je i koliko su ga u Splitu voljeli. 

“Kada sam došao na pozornicu, uvijek, najaviti nekakve reklame ili nešto, svi su mi pljeskali kao da sam nekakav pjevač.  Baš su me voljeli”, prisjetio se i otkrio koji mu je najljepši period radnog vijeka.

“Kviskoteka je najljepši period mog radnog vijeka, ja sam bio dovoljno sretan da ju radim. To je bio kviz znanja i meni je to bilo jako drago. Danas se dijele novci za pitanja poput: “Koja rijeka teče ispod Savskog mosta?”. Tada je nagrada bila krasna, nije bila novčana. Dijelio se studij u Londonu, na primjer… “, rekao je Oliver.

Za svoje je rad Mlakar primio čak pet Večernjakovih ruža, uključujući i ono za Životno djelo 2019. godine. 

“Jako puno mi znače ta priznanja. Kad je počela ta Ruža, to je bila jedina nagrada i to od publike, a to je bilo najvažnije. A to možda nije ni čudo jer sam u to vrijeme bio sam jedan od rijetkih koji je radio te dobre emisije. Tad je bilo: Bilo kuda, Mlakar svuda pa su možda te nagrade rezultat toga. Ali svakako su mi značile puno, i dan danas mi znače. A pogotovo ova za Životno djelo koju sam primio prije dvije godine. To je bilo jako dirljivo ustvari. Nisam nikada mogao u životu ni zamisliti da ću tada po prvi puta u teatru u Zagrebu doživjeti, kako se to kaže: ‘standing ovation’. Svi su zapljeskali, vidio sam puno poznatih, nepoznatih, čuvenih ljudi koji su me poznavali. To neću nikada zaboraviti, to je vrhunac”, kazao je.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 26.05.2021.