Nakon neočekivane ostavke ministra financija Zdravka Marića u utorak navečer uslijedile su prve oporbene reakcije, u kojima se premijeru Andreju Plenkoviću poručuje da je vrijeme za nove parlamentarne izbore.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da “zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala”.

Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore, kaže Ahmetović.

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na facebooku je komentirao da “bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom”.

Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije. Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, kaže Grmoja.

Vrijeme je za nove izbore

“Uglavnom, sad je i zadnjem ‘plenkistu’ u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost. Vrijeme je za nove izbore”, ističe Grmoja.

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) također je komentirao Marićevu ostavku. 

“Pitam se imaju li ‘osobni razlozi’ veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a po tom pitanju smo vrlo neozbiljni”, kaže Hajduković.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 06.07.2022.