Od njega se oprostila i vukovarska spisateljica Tanja Domazet Belobrajdić, na svom Facebook profilu navela je sljedeće:

“Preminuo je Danijel Rehak. Dugi niz godina bio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te se aktivno zalagao i borio za očuvanje istine o Domovinskom ratu.

U pogovoru mojoj knjizi Nisu zaboravljeni – Čuvari grada, prva rečenica koju je napisao glasi: “Vukovar je moj rodni grad, grad moje mladosti i grad za koji me vežu duboki osjećaji”.

Otišao je Kudeljarac, Vukovarac, dobar prijatelj. Iskreno mi je žao. Zbogom Danijel”, napisala je.

Preminuo je Danijel Rehak. Dugi niz godina bio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora…

Objavljuje Tanja Domazet BelobrajdićPetak, 10. lipnja 2022.

Obavijest o smrti Danijela Roheka objavila je i Udruga ratnih veterana 204. Vukovarske brigade.

“Danijel Danika Rehak- Mongol 1949.-2022. 

Preminuo je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik zapovjedništva obrane Vukovara, pukovnik Hrvatske vojske i predsjednik Hrvatske udruge logoraša Danijel Rehak 1949-2022. 

Prijatelju, počivaj u miru Božjem! 

Obitelji izražavamo svoju sućut!”, navode u objavi na Facebooku.

Danijel Danika Rehak- Mongol 1949.-2022. 🇭🇷 Preminuo je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik…

Objavljuje Udruga ratnih veterana 204. Vukovarske brigadeČetvrtak, 9. lipnja 2022.

Prije početka Domovinskog rata Danijel Rehak radio je kao profesor tjelesnog odgoja u srednjoj školi u Borovu naselju, a u obranu grada uključio se početkom srpnja 1991. godine kada je krenuo neprijateljski napad iz Borova sela. Preuzeo je, poslije Tomislava Merčepa koji je nakon organizacije obrane Vukovara pozvan u Zagreb, Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara, piše HRV.

Jedini je branitelj iz zapovjedne strukture koji je pojedinačno uhićen i zarobljen, ali i jedini koji nije likvidiran. Umjesto likvidacije odveden je u srbijanski logor Stajićevo gdje je bio zatočen devet mjeseci. Dugi niz godina bio je predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora te se aktivno zalagao i borio za očuvanje istine o Domovinskom ratu.

Hrvatski radio Vukovar od Danijela Rehaka oprostio se i putem Facebooka.

“Bitku za život izgubio je naš sugrađanin i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijski logora Danijel Rehak, doznajemo iz pouzdanih izvora.

Vječna mu slava i hvala”, napisali su.

PREMINUO JE DANIJEL REHAK Bitku za život izgubio je naš sugrađanin i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog društva…

Objavljuje Hrvatski radio VukovarPetak, 10. lipnja 2022.

Autor: CroExpress Datum objave: 10.06.2022.