Nakon što su hrvatske destinacije krasile naslovnice brojnih talijanskih časopisa specijaliziranih za putovanja u srpnju, otok Brač je u kolovozu našao svoje mjesto na naslovnici popularnog časopisa Bell’Europa, dok je detaljana reportaža o ovom hrvatskom otoku objavljena u također popularnom časopisu Itinerari e luoghi, izvijestila je Vivana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

“Nalazimo se u razdoblju godine kada Talijani najčešće realiziraju svoja putovanja zbog čega objave o hrvatskim destinacijama u talijanskim medijima imaju dodatni značaj u promociji naše zemlje kao poželjne, kvalitetne i sigurne turističke destinacije. Trenutno u zemlji imamo oko 23 tisuće talijasnkih gostiju te očekujemmo kako će njihov broj u narednim danima dodatno rasti”, izjavila je Vukelić, naglasivši kako su sve objave rezultat rada i suradnje Predstavništva HTZ-a s predstavnicima talijanskih medija.

Naime, u reportaži na 12 stranica u časopisu Bell’Europa novinarka Barbara Roveda opisuje ljepote jedinstvenog Brača s nizom korisnih informacija kako doći na otok, što posjetiti, što raditi u slobodno vrijeme, gdje odsjesti te gdje je najbolje probati lokalne specijalitete. Novinarka dodatno naglašava kako je Brač odredište za sportaše i ljubitelje dobre hrane te da je riječ o destinaciji koja ima prekrasne plaže, odnosno jednu od najpoznatijih plaža na Mediteranu – Zlatni rat. Sve je popraćeno prekrasnim fotografijama i pričama o destinacijama s otoka za koji se zaključuje da je idealan za boravak rekreativaca.

U turističkom časopisu Itinerari e luoghi, koji posebno obrađuje turističke itinerere i destinacije te koji broji više od 100 tisuća čitatelja, otoku Braču je posvećeno čak 14 stranica u sklopu kojih autor teksta ističe da otok nije poznat samo po prekrasnoj plaži Zlatni rat, već i po umjetnosti, klesarstvu i bračkom kamenu te kamenolomima, Zmajevoj špilji, pustinji Blaca te odličnoj eno-gastronomiji, posebice vinu. Autor teksta vodi čitatelje kroz sva mjesta na otoku i tako im dočarava bogatstvo, posebnosti i ljepotu ovog prekrasnog otoka.

Uz objave u medijima, našu zemlju promoviraju i talijanski influneceri pa će tako u narednim danima, u organizaciji te uz podršku Hrvatske turističke zajednice, u našoj zemlji boraviti talijanski influencer Lillio Gennaro kojeg na Instagramu prati više od 520.000 fanova te Ema Kovač, hrvatska manekenka s talijanskom adresom koju prati oko 250.000 fanova.


Autor: CroExpress, HTZ Datum objave: 06.08.2021.