Postoji izreka da svako vrijeme nosi svoje. Što su nam onda donijele osamdesete godine prošloga stoljeća, kako se živjelo i zabavljalo na Rivijeri Crikvenici? Želite saznati?

U petak, 17. lipnja, u 21 sat festival „Na palade – kanat i štorije osamdesetih“ održat će se na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici i bit će vaše putovanje u to omiljeno glazbeno razdoblje.

Očekuje se opuštena i ugodna lipanjska večer, ispunjena zabavom, smijehom, romantikom i nostalgijom. Na vama je da uskočite u naš festivalski vremeplov u kojem će se za dobro raspoloženje na glavnom crikveničkom trgu pobrinuti vrhunski interpreti poput Ivane Kindl, Giuliana, dua Denis&Denis, Marija Battifiace, Martine Majerle, Jozefine, Jose Butorca, Mirne Škrgatić, Maura Staraja te gost iznenađenja. Odabrane su pjesme jednog od najplodonosnijih glazbenih razdoblja, koje se uvijek rado sluša na radiju i tv ekranima, a vole ga i oni koji tada nisu bili ni rođeni. I want to break free (Freddie Mercury, Queen), The Best (Tina Turner), If I could turn back time (Cher), Like a prayer (Madonna), Felicita (Al Bano & Romina), Ti si mi u krvi (Zdravko Čolić), Program tvog kompjutera (Denis & Denis), Stine (Oliver Dragojević) i Jesen u meni (Parni valjak) samo su neki od hitova koji će se izvoditi na našoj najljepšoj pozornici na otvorenome.

Sve glazbene goste će pratiti Infinity band uz voditeljski dvojac – Uršula Tolj i Mario Battifiaca.

Samo jedna u nizu mnogih zanimljivosti ovoga festivala svakako je interpretacija autentičnih štorija iz vremena osamdesetih kantautora Nevena Barca. Kako se plesalo i zavodilo na crikveničkim terasama, koja je krema za sunčanje tada bila najpopularnija, zašto su muškarci izgledali kao nogometaši iz Bundeslige… sve to i još puno više saznajte u petak.

Vjerujemo da će „Na palade“ postati omiljen festival među brojnim generacijama i biti trajan podsjetnik na važnost poštovanja i očuvanja kulturne baštine, ali i središte nezaboravne zabave.

Crikvenica i „Na palade“ vas očekuju!


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 15.06.2022.