Stranica je dio projekta potpunog prestrukturiranja djelovanja i pastorala na području Nordschwarzwald, poručuju iz zajednce.

Nakon uspješnog pokretanja Facebook-stranice hrvatskih katoličkih zajednica Nagold, Freudenstadt i Calw u listopadu 2018. godine, preko kojih je ostvaren uspješan kontakt s vjernicima u Sjevernom Schwarzwaldu, ukazala se potreba i prilika za pokretanjem i vlastite mrežne stranice tih zajednica.
Stranica se nalazi na poveznici.

Stranica je dio projekta potpunog prestrukturiranja djelovanja i pastorala na području Nordschwarzwald, poručuju iz zajednce.

Naše tri Zajednice su  većinom geografski smještene u sjevernom Schwarzwaldu, između rijeka Nagold i Enz tj. Nagoldtala i Ezntala, počevši od Obertala, Baiersbronna, Loßburga, Freudenstadta u smjeru Dornstettena prema Haiterbachu, Altensteigu i Nagoldu. U Nagoldu je i glavno sjediše svih Zajednica.

Zajednicama Nagold, Freudenstadt i Calw pripada oko četrdesetak  naseljenih mjesta u kojima žive naši Hrvati katolici.

Zbog prilične geografske raspršenosti naših Zajednica i aktualnih informacija koji su vezane za život i pastoral, iz zajednice smatraju da je internet stranica dobra ideja kako bi još više bili bliže i kako bi iskoristili „nove medije“ za navještaj Radosne vijesti evanđelja Gospodina našega Isusa Krista.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.10.2020.