Središnje misno slavlje bit će 13. svibnja u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini.

Godišnja sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) za hrvatsku inozemnu pastvu održana je u četvrtak u sjedištu HBK, na kojoj se govorilo i o obliku ovogodišnjega molitvenog spomena na žrtve Bleiburga i križnih putova.

Kako je izvijestio Tiskovni ured HBK, predsjedavajući nadbiskup Tomo Vukšić je govorio je o zaključcima zajedničkoga godišnjeg zasjedanja hrvatskih biskupa, održana 15. veljače u Mostaru i naglasio želju da na sljedećem zajedničkom zasjedanju više pažnje bude posvećeno perspektivi i budućnosti hrvatske inozemne pastve. 

Ravnatelj Markić podnio izvješće o djelovanju Ravnateljstva u proteklom periodu, govoreći posebice o aktualnom stanju i personalnim pitanjima, premještajima svećenika i preminulim pastoralnim djelatnicima, fondu solidarnosti, najvažnijim događanjima protekle godine kao i predstojećim događajima, a progovorio je i o otvorenim pitanjima i izazovima naše inozemne pastve.

Osvrnuo se i na oblik ovogodišnjeg molitvenog spomena na žrtve Bleiburga i križnih putova, koji će uključivati misu i molitvu u bleiburškoj župnoj crkvi u petak, 13. svibnja u 18 sati, molitvu na groblju Mirogoj u subotu, 14. svibnja u 8,30, kao i središnje misno slavlje u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini istoga dana u 12,15 sati.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 22.04.2022.