“Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe”, kazala je majka.

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno, “preko novina”, odreći svog 45-godišnjeg sina. Već četiri godine, ističu oni, sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu poštapalicu “odreći ću te se preko novina”, pretvoriti u djelo, piše Podravski list.

“Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin”, kazali su Krunoslava i Franjo Šimpović.  

Nesnošljivo ponašanje prema njima počelo je u ranoj mladosti, a još kao student znao ih je vrijeđati, ispričali su novinarima te dodali kako se situacija dodatno pogoršala nakon što se oženio.

“U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori”, priča Krunoslava Šimpović novinarima. Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

“Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive”, žali se Krunoslava Šimpović.

Sad kad više nemaju novca, domeće Krunoslava, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

“Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe“, zaključila je Krunoslava Šimpović.

Novinari Podravskog lista kontaktirali su i sina koji nije želio previše komentirati istup svojih roditelja.

“Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan”, kratko je dodao sin,  piše Podravski list.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.03.2021.