Utakmica s Italijom je odlučujuća, Hrvatska mora ići na pobjedu jer jedino ona jamči prolaz skupine, izbornik Zlatko Dalić našao se na velikom iskušenju kako sastaviti početnu postavu.

Dosta se po medijima pisalo i stručnjaci su komentirali kako bi Hrvatska trebala igrati da svlada Azzurre, mnogi su zazivali da se promijeni pola ekipe, pogotovo da se šansa ponudi nekim drugima igračima koji bi zamijenili Ivana Perišića i Marcela Brozovića koji nisu u pravoj formi. Pritom je Luka Sučić prvi izbor i struke i navijača.

Na kraju će Dalić ponuditi treću postavu u trećem nastupu, napravit će četiri promjene u odnosu na ogled s Albancima, ali samo dvije kad se gleda početni sastav sa Španjolcima.

Prema posljednjim informacijama, nakon treninga u nedjelju, startna postava bit će u formaciji 4-3-3: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić.

Dalić se nije htio odreći Brozovića

Luka Sučić će prvi put biti starter na velikom natjecanju, imao je dobre reakcije kod ulazaka sa Španjolskom i Albanijom. Radi se o veznjaku koji nije lijevo krilo, no iz te pozicije ulazit će u međuprostor. Kao i Mario Pašalić s desne strane. Zna se da Hrvatska nema prava krila koja bi bila u vrhunskoj formi. Kramarić će krenuti na devetki, Ante Budimir opet će čekati šansu s klupe. Vjerojatno će je i dobiti, iako su ga mnogi vidjeli u prvih jedanaest. Imao je prste u oba gola koja su Vatreni dali Albancima.

POGLEDAJTE VIDEO: Juranović i Pašalić pred utakmicu protiv Italije

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeNedjelja, 23. lipnja 2024.

Ivan Perišić nije starter, ali Dalić se nije želio odreći Brozovića, posložio je dobro znani vezni red u kojem je on s Modrićem i Kovačićem. Nadamo se da će Marcelo igrati bolje u protivnom neće biti dobro. Izvrsno poznaje talijanske igrače, interovci su mu bili dugogodišnji suigrači, naći će se na “domaćem terenu” i to bi mu moglo pomoći, prenose Sportske novosti.

Pongračić opet ispred Erlića

Joško Gvardiol vratio se na mjesto lijevog braniča, što mu je i najavljeno uoči Eura da će igrati, Josip Stanišić je ponovno desni branič, ali stručni stožer izgleda i dalje ne vjeruje dovoljno Martinu Erliću te mu neće dati šansu, bude li prema zadnjim najavama, nego ponovno Marinu Pongračiću. Obojica igraju u Serie A. Mnogi mediji su pisali da bi trebao igrati Erlić, no na ovom Euru, zasad, izbornik i suradnici imaju bolje mišljenje o Pongračiću koji je započeo ogled sa Španjolskom.

Ne bude li promjena u zadnji čas, to je sastav za Azzurre. Korekcije su napravljene, ali ništa revolucionarno se nije dogodilo, osim što je ponuđena mlada zvijezda Luka Sučić.

Kako se radi o utakmici koja bi mogla biti napeta do kraja, jako bitnu ulogu mogli bi odigrati igrači s klupe. Zato Budimir, Petković, Baturina i svi drugi itekako moraju biti spremni.


Autor: CroExpress Datum objave: 24.06.2024.