PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Poslovne vijesti

U HRVATSKOJ SE GRADI Jedna od najvećih tvornica čajeva u Europi

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Proizvest će 400 milijuna vrećica godišnje.

Autor: Glas Slavonije/ CroExpress

Spider grupa u Poduzetničkoj zoni Rakita u Kladarama gradi modernu tvornicu čajeva, vrijednu 28 milijuna kuna, u kojoj će se godišnje pakirati 400 milijuna vrećica čajeva. Pritom će zaposliti i novih 50 djelatnika. Bit će to najveća tvornica čajeva u regiji i među najvećima u Europi, piše Glas Slavonije.

Spider grupa specijalizirana je za biouzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja. Značajke Spider grupe su intenzivan rast te ulaganja u razvoj tehnologije i infrastrukture, a to potvrđuju prethodne investicije koje su nastavljene novima; tako je 2016. godine dovršen investicijski ciklus veći od 15.000.000 kuna kojim je izravno ojačana konkurentnost na svjetskom tržištu, a sredinom 2018. godine uspješno je pokrenuta nova investicija ukupno vrijedna više od 28.000.000 kuna za izgradnju i opremanje potpuno nove tvornice za pakiranje čajeva u Poduzetničkoj zvoni Rakitka u Pitomači – rekao je predsjednik Uprave Denis Nemčević.

Nova investicija, započeta u 2018. godini, ima planirani dovršetak u 2020., kada će u novom prostoru s dodatnim proizvodnim kapacitetima biti zaposleno više od 50 radnika. Plan je omogućiti neprekinut rad tvornice kako bi neprestano isporučivala gotove proizvode na tržišta koja su već ugovorena.

11.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.