Autor: CroExpress

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Svetom Martinu na Muri sudjelovao je na konferenciji ‘Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva’ na kojoj je podijelio 6 ugovora predstavnicima Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Zadarske županije za projekte navodnjavanja.

Teme konferencije ‘Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva’ su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

U pratnji predsjednika Vlade su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.
‘Strategija poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora ide u smjeru definiranja jasnih odgovora na stvarne potrebe hrvatske poljoprivrede vezano za prije svega poboljšanje produktivnosti, ali i povećanje proizvodnje hrane te konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednika. Stavljamo naglasak na nacionalne prioritete u strateškoj viziji budućeg razvoja održive poljoprivrede, poštujući EU okvir te koristeći sve alate i prilike koje ovaj okvir omogućuje, kazao je državni tajnik Tugomir Majdak na konferenciji.
4bc6be3b72.jpg

Datum objave: 20.12.2019.