PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

06.06.2020
tekst
tekst

Poslovne vijesti

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Privremeno ukida članarine tvrtkama pogođenim koronavirusom

Foto: Hina

Foto: Hina

Hrvatska gospodarska komora (HGK) privremeno, za iduća tri mjeseca odnosno dok god bude porebno, ukida obvezu plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje zbog epidemije koronavirusa, priopćeno je u petak iz HGK.

Br. pregleda: 1183

CroExpress/Hina

HGK je takvu odluku donio slijedom epidemije koronavirusa i temeljem odluke Stožera civilne zaštite RH o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

'Ovo je situacija u kojoj svi moramo ponijeti teret i pokazati solidarnost. Smanjujemo plaće i odgađamo sve troškove koji nisu neophodni za funkcioniranje. Fokus svih naših aktivnosti je na rješavanju problema poduzetnika. Naše stručne službe dobivaju na tisuće upita dnevno, a kontaktni centar odgovara od 0 do 24. U ovom trenutku HGK je gospodarski stožer zemlje', istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Financijska služba HGK napravila je analizu i donijeta je odluka da se za iduća tri mjeseca, odnosno dok god bude potrebno, ovisno o razvoju situacije, ukida članarina za sve poduzetnike koji zbog teške situacije u kojoj su se našli ne ostvaruju prihod.

'S obzirom na trenutno stanje ovaj korak je samo logičan nastavak našeg nastojanja da što više olakšamo život poduzetnicima u ovoj krizi', zaključio je Burilović.

20.03.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.