U sjedištu Hrvatske katoličke misije u Londonu održana je godišnja sjednica povjerenstva misije (Croatian Church Trust), na kojoj su predstavljeni financijsko i pastoralno izvješće o djelovanju misije u protekloj godini.

Predsjednik povjerenstva i voditelj HKM London, fra Ljubomir Šimunović, istaknuo je najvažnije momente u životu ove dinamične zajednice vjernika, među kojima su bili voditeljeva srebrna misa, godišnji susret delegature Zapadna Europa, misa za Domovinu i Kraljicu, Hrvatski dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu.

Članovi povjerenstva su pažljivo i sa zadovoljstvom poslušali ova izvješća te dopunivši ih s nekoliko detalja pohvalili zauzeto i marljivo djelovanje voditelja Misije, koji od protekle godine vrši i službu delegata Hrvatske inozemne pastve za pastoralno područje Zapadna Europa, koje pokriva Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, zemlje Beneluksa i Francusku.

HKM London više od pola stoljeća pastoralno služi Hrvatima u Ujedinjenoj Kraljevini. Misija čuva i njeguje vezu s domovinom, hrvatski jezik, kulturu, identitet i običaje nastojeći biti sigurna luka u kojoj vjernici mogu pronaći zajedništvo, riječ Božju, ohrabrenje, oprost, prijateljstvo i duh življenja autentičnoga katoličanstva.


Autor: CroExpress Datum objave: 14.03.2023.