Autor: CroExpress/ www.hkz-mth.de

Fra Ilija Barišić, hrvatski misionar u Kongu koji više od četiri desetljeća godina djeluje u misijama, poslao je iz ove afričke države dva pisma zahvale. Naime, vjernici Hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu ‘kumovi’ su siročadi i siromašnim učenicima osnovnih i srednjih škola s teritorija misija Kimbuli i Ngengere, koji bez njihove pomoći ne bi mogli nastaviti školovanje. Evo što su učenici u dva pisma napisali svojim dobročiniteljima.

ZAHVALNO PISMO NAŠIM DRAGIM DOBROČINITELJIMA I KUMOVIMA
Dragi dobročinitelji, dragi roditelji,
mi smo siročad i učenici osnovne škole Kimbulu, ali dolazimo pred vas u ime svih naših kolega i kolegica koji se nalaze u 15 osnovnih škola na teritoriju naše Misije Kimbulu i Ngengere. Dolazimo pred vas u radosnoj djetinjskoj odanosti da vam jednostavno reknemo:
Dragi roditelji, hvala vam na vašoj podršci za naše školovanje!
Školska godina 2015./2016. bliži se svom kraju. Zahvaljujući vašoj novčanoj pomoći za naše školovanje, mogli smo mirno učiti cijelu godinu, te nas nitko nije potjerao iz razreda. Ovih dana imamo ispite i nadamo se uspjehu. Molimo Boga za vas da vam On uzvrati stostruko, da vam udijeli dug i sretan život, da vas štiti i čuva od svih opasnosti. Molimo i za našeg svećenika fra Iliju da i njega Gospodin prati u životu, da mu da snage u njegovu radu i da ga čuva na njegovu skorom putovanju.
Dragi roditelji – kumovi, srdačno vas molimo da nas ne zaboravite i ne ostavite na našem tek započetom životnom putu. Mi siročad, molimo vas pred Bogom koji voli svu svoju djecu, da nam pomognete i u novoj školskoj godini 2016./2017.
Primite, molimo vas, naše srdačne pozdrave i iskreni poljubac od vaše djece – svih učenika siročadi iz Misije Kimbulu i Ngengere.
U ime svih učenika, potpisani:
Katungu Maimoto
Kahambu Sabani
Kakule Luhavo
Muhindo Katsetse
Kavira Kituliro
Mutsomia Mbusa, direktor škole:
fra Ilija Barišić, misionar
UČENICI SREDNJE ŠKOLE
Demokratska Republika Kongo
Pokrajina Sjeverni Kivu
Biskupija Butembo-Beni
Župa sv. Josipa Kimbulu
ZAHVALNICA DOBROČINITELJIMA KOJI POMAŽU SIROČAD I ŠKOLOVANJE SIROMAŠNIH SREDNJOŠKOLACA U KIMBULI I NGENGERE
Dragi naši dobročinitelji, srdačno vas pozdravljaju vaša djeca i žele vam obilje radosti i mira! Prije svega, pozdravljamo vas u ime Boga našeg Oca i Isusa Krista našeg Velikog Brata! Neka vam Svemogući Bog udijeli sreću života i neka vas okruži i čuva po svojim anđelima čuvarima koji i nas prate i čuvaju. Mi vaša djeca, učenici srednjih škola, dolazimo s poštovanjem i ljubavlju pred vas, da vam iskažemo našu najiskreniju i duboku djetinjsku zahvalnost. Vi pomažete školovanje siročadi koji nemaju roditelja i siromašnih koji nemaju nikakve mogućnosti za plaćanje školarine, a bez toga nitko od nas ne bi mogao ići ni u osnovnu ni u srednju školu, jer su naše obitelji zaista u velikom siromaštvu i bijedi.
Naša je radost velika i neizreciva, mi smo vam svi veoma zahvalni, jer ste nas izvukli iz duboke jame bijede i neznanja iz koje se mi sami ne bismo mogli nikada izvući ni osloboditi. Vi nam pomažete da rastemo u radosti i dostojanstvu, da postanemo osobe odgovorne i korisne u društvu, da s vedrinom i nadom gledamo na našu budućnost i naših obitelji.
Opet velimo i kličemo: DRAGI DOBROČINITELJI – KUMOVI, HVALA VAM! Bog koji je jedini velik, te poznaje i voli svu svoju djecu koju je stvorio, On je čuo i razumio naše vapaje. On vas je izabrao i poslao da nam vi obrišete suze.
Zato opet: HVALA BOGU KOJI VAS JE NADAHNUO, HVALA I VAMA KOJI SLUŠATE NJEGOV GLAS!
Hvala vam za sve što ostvarujete u našem mladenačkom životu. Hvala vam što plaćate naše školovanje u srednjoj školi preko našeg svećenika i misionara fra Ilije.
Misleći na vaše djelo milosrđa i ljubavi, što je zaista pravi pastoral, dovikujemo vam i molimo vas: Idite samo naprijed, odvažno i uz Božju pomoć, da bismo i mi mogli rasti i napredovati! Na kraju, molimo Boga da vam udijeli milost, mudrost i ustrajnost u dobru do kraja vašeg života. Mi nemamo puno riječi, ali srce nam je puno ljubavi i zahvalnosti, puno djetinje odanosti i nade da ćete nas i dalje pomagati te nam omogućiti da završimo srednju školu.
Dragi dobročinitelji i kumovi, primite izraze naše potpune odanosti i duboke zahvalnosti! U ime svih učenika srednje škole, potpisani:
MUMBERE MBUSA Germain
KAMBALE VULERE Judean
KATUNGU KIVAVA Jacqueline
KANYERE KAVUSA Justine
KAVUGHO MULEMBA Solange
Odani i zahvalni fra Ilija Barišić!

Datum objave: 21.07.2016.