Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, Jasna Vojnić, bila je počasna gošća na proslavi patrona zaštitnika Suverenog malteškog reda, svetog Ivana Krstitelja, koja se održala u predivnom vrtu Nadbiskupskog ordinarijata u Beogradu.

U svom prigodnom obraćanju, predsjednica Vojnić izrazila je iskrenu zahvalnost Ambasadi Suverenog malteškog reda u Srbiji i ambasadoru Albertu di Luci na neprestanoj podršci koju pružaju hrvatskoj zajednici. Posebno je istaknula njihovu ulogu u ulaganju u sportski teren koji će sutra biti svečano otvoren u Baču, u župi svetog Pavla Apostola.

Ovaj sportski teren predstavlja važan korak naprijed za lokalnu zajednicu, pružajući prostor za sportske aktivnosti i okupljanje mladih. Zahvaljujući podršci Suverenog malteškog reda, župa svetog Pavla Apostola u Baču dobit će novu sportsku infrastrukturu koja će služiti svim građanima.

Predsjednica Vojnić naglasila je važnost ove inicijative koja promiče sportski duh, međusobno razumijevanje i integraciju unutar zajednice. Istaknula je da je suradnja između Hrvatskog nacionalnog vijeća i Suverenog malteškog reda ključna za ostvarivanje pozitivnih promjena i razvoj hrvatske zajednice u Srbiji.


Autor: CroExpress Datum objave: 09.06.2023.