Turistička zajednica Kvarnera i turističke zajednice s crikveničko – vinodolskog područja (TZG Crikvenica, TZ Novi Vinodolski, TZ Vinodolske općine) u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj ugostili su 180 poljskih agenata i novinara na Kvarneru 12. i 13. svibnja.

Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te četrdesetak novinara iz najvažnijih poljskih medija. Poljski su gosti 12. svibnja sletili u Zračnu luku Rijeka prvim promotivnim letom poljske nacionalne avio kompanije “LOT”.

Službenom dočeku sudionika ovog velikog studijskog putovanja na jedinstvenoj terasi povijesnog hotela “Kvarner,” uz domaćina direktoricu Turističke zajednice Kvarnera Irenu Peršić Živadinov, prisustvovali su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica predstavništva HTZ-a u Poljskoj Agnieszka Puszczewicz te poljski novinari i visoki uzvanici poljskog turističkog sektora, kao što su predsjednik uprave “LOT”-a Rafał Milczarski, član uprave “LOT”-a Michał Fijoł i predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł
Niewiadomski.

Turističke zajednice crikveničko – vinodolske rivijere aktivno su se uključile u pripremu obilaska te osmislile zanimljiv i sadržajan program kako bi se naša subregija prikazala u najboljem svjetlu.

Dio grupe agenata i novinara se odmah nakon dolaska uputio u Selce, u hotel “Katarina”. Nakon toga, slijedio je ukrcaj na katamaran i panoramska vožnja koja im je dočarala ljepote crikveničko – vinodolskog područja s mora. U Vinskoj kući “Pavlomir” prezentirana su im vinodolska vina, a imali su priliku uživati i u brojnim autohtonim jelima naše subregije uz glazbeni program. U program se uključila i hotelska kuća “Jadran” d.d. koja je za sve sudionike organizirala gala večeru u hotelu “Katarina”.

“Izuzetna nam je čast biti jedan od domaćina posjete poljske grupe i što smo uspjeli u ovako kratkom vremenu pokazati adute naše Rivijere. Iako je crikveničko – vinodolska rivijera Poljacima omiljena auto destinacija, nadamo se rastu broja turista s poljskog tržišta i u suradnji s LOT-om. Hvala svima koji su sudjelovali u dovođenju ove studijske grupe na Kvarner i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Vjerujem da će ovo rezultirati boljom suradnjom i još većim brojem poljskih gostiju na našoj rivijeri”, istaknula je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Direktorica TZ Novi Vinodolski, Tena Peričić, izjavila je: “Drago mi je što smo predstavili Rivijeru kroz tradicionalnu gastronomiju, našu domaću glazbu, vođenu turu brodom te vrhunska vina ovoga kraja. Poljska je za nas veoma važno tržište koje ima sve veći broj gostiju na destinaciji. Vjerujem da su naši dragi gosti uživali u divnom vremenu koje ih je dočekalo na području crikveničko-vinodolske rivijere te da i ove godine možemo očekivati veliki broj gostiju iz Poljske.”


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 16.05.2022.