Autor: Hina/CroExpress

Nakon duge i teške bolesti jutros je u Zagrebu umrla Mateja Burgund, dugogodišnja novinarka Hrvatske izvještajne novinske agencije, u kojoj je bila zaposlena više od dvadeset godina.
Mateja Burgund rodila se 21. veljače 1969. u Đurđenovcu, a osnovnu i srednju školu završila je u Našicama. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a još se tijekom studija počela baviti novinarstvom, ponajprije surađujući u Studentskom listu. U Hini je počela raditi prije više od dvadeset godina kao honorarni suradnik 1992. godine, a dvije godine poslije dobila je stalni posao.

Među užim područjima koja je pratila bilo je obrazovanje te kultura i znanost, no pokrivala je i mnoge ostale važne događaje, s kojih je izvještavala. U ratnim godinama pratila je udruge stradalnika, a poslije i mnoge druge važne političke i društvene događaje.

Svoj posao obavljala je visoko profesionalno i odgovorno, uz poštovanje pravila novinarske profesije i etike, te je kroz godine rada postala vrsna agencijska novinarka i znatno pridonijela našoj agenciji. Njezin je rad bio cijenjen i među onima o kojima je pisala i među kolegama iz drugih redakcija.

S teškom bolešću suočila se 2006., kada je imala samo 37 godina i bila u naponu snage, supruga i majka dviju djevojčica. Više od osam godina s bolešću se nosila hrabro i samozatajno, nikoga ne opterećujući, a istodobno zadržavši vedar duh i čvrstu vjeru da će biti izliječena.

Upravo je zbog toga mnoge u Hini i u drugim medijima iznenadila tužna vijest o njezinu preranom odlasku.

Dan pokopa bit će naknadno objavljen.

Datum objave: 22.09.2014.