Autor: IKA

U samostanu sv. Klare u Zagrebu u subotu 27. rujna preminula je u 103. godini života s. Marija Izabela od Svete obitelji (Mare Radin).
Ispraćaj iz samostana je danas, u nedjelju 28. rujna, u 18 sati, a sprovod u utorak 30. rujna u 13.20 sati na Markovu Polju. Misa zadušnica bit će u crkvi sestara klarisa u Mikulićima, Kvaternikova 167, nakon sprovoda.

S. M. Izabela Radin, krsnim imenom Mare, rođena je u obitelji s petero djece, od oca Pera i majke Ane, r. Miljas u selu Mihanići, župa Pridvorje, Dubrovačka biskupija. U 9. godini ostaje bez oca, a sa 17 bez majke i brata, te je tako još maloljetna preuzela brigu za mlađeg brata i sestru. Mala obitelj uzdržavala se radom i prodajom povrća iz svog vrta. Premda je poziv za posvećeni život osjećala još kao djevojčica, konačnu odluku donijela je u 25. godini, stupivši u Družbu sestara franjevki od Bezgrešnog začeća na Dančama. Godine 1938. u drugoj skupini sestara odlazi u Argentinu, gdje preuzima brigu za napuštenu djecu u nekoliko zavoda. U Red sv. Klare prelazi 1960. godine ulaskom u samostan klarisa koje su tada još bile u Samoboru. U tom istom samostanu već je bila njezina mlađa sestra Luce (+2007.). 
U samostanu se odmah uključila u posao izrade misnoga ruha za potrebe novoosnovanog i siromašnog samostana. Kada su sestre prešle u Zagreb, s. Izabela je sudjelovala u podizanju betonskoga klauzurnog zida. Kasnije je vodila posao koji je bio glavni izvor prihoda za uzdržavanje zajednice: izrađivanje popluna.

Datum objave: 28.09.2014.