Mladen Kušec istaknuo se radijskim i televizijskim emisijama za djecu koje su postale standard u tom žanru. Dobitnik je i brojnih priznanja i nagrada…

Preminuo je književnik, novinar i publicist Mladen Kušec, poznat po svojim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade kao što su “Tonkica Palonkica, frrr…”, “Patuljci pojma nemaju”, “Hihotići” i “Bijela vrana”, u ponedjeljak u Zagrebu, u 83. godini života.

Vijest o preminuću objavila je Hrvatska radio televizija.

Mladen Kušec bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989.–94. godine, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (Dobar dan, Volim te, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me). Uređivao je i originalni radijski putopis “Zagonetno putovanje – Putujemo Hrvatskom”.

Dobitnik više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991. 


 

Autor: CroExpress Datum objave: 03.11.2020.