Hrvatski turistički djelatnici te svi ostali dionici iz turizma Hrvatske su do kraja kolovoza mogli prijaviti destinacije, turističke djelatnike ili subjekte za Godišnje hrvatske turističke nagrade, a zbog iznimno velikog interesa rok za online prijave je produljen do utorka, 5. rujna 2023. do 23:59 sati.

Riječ je o nagradama koje zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sportaHrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a mjesto dodjele će biti ovogodišnji Dani hrvatskog turizma, koji će se održati u Rovinju, 9. i 10. studenoga. Također, podsjećamo kako se nagrade u ovoj godini dodjeljuju prema novom konceptu, odnosno u novim kategorijama.

Novi koncept podrazumijeva dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a bit će dodijeljene i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Prijave se zaprimaju i za nagrade Hrvatske turističke zajednice u kategoriji Ljudi u turizmu, odnosno za „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“, „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo.

Pristigle prijave vrednovat će posebna ocjenjivačka komisija sastavljena od predstavnika organizatora, kao i predstavnika iz akademske zajednice te struke. Kandidirati se mogu poslovni subjekti poput hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, OPG-ova, marina, charter kompanija, hostela, lječilišta, specijalnih bolnica, turističkih agencija i restorana pa sve do raznih tematskih cesta i ruta, manifestacija, kružnih putovanja, ali i turističkih zajednica, DMK te općenito turističkih destinacija i strukovnih udruga.

Dodajmo kako će se prilikom ocjenjivanja posebno valorizirati oni dionici koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam.


Autor: HTZ Datum objave: 02.09.2023.