Ivana Ravnjak, župljanka Župe sv. Lovre, đakona i mučenika iz Babine Grede, početkom rujna 2022. godine otišla je u Ekvador, u misiju Krist Misionar Molitelj koju je prije 21 godinu osnovala s. Lenka Čović, također rodom s ovih prostora.

Misija posjeduje jednu kuću s jaslicama za najmanje, a na drugom mjestu vodi internat za djevojčice, uz koji se nalazi vrtić, osnovna i srednja škola s 400 upisane djece. Djeca u školu kreću s pet godina, osnovna škola traje deset godina, a srednja tri godine.

Sestre u misiji susreću se s jako velikim problemima kao što je uključivanje i sudjelovanje djece u bandama, zatim droga, prostitucija i slične situacije, a s kojima se misionarke bore bez imalo straha i panike jer znaju da je Bog uz njih i da imaju njegovu pomoć. No, uz održavanje vjeronauka, tečajeva za brak i slično, sve navedene situacije prevelik su posao za četiri sestre i tri novakinje. Stoga su volonteri u misijama jako važni i potrebni.

Ivana ima 30 godina, profesorica je engleskog jezika. Aktivna je članica župske zajednice u Babinoj Gredi i redovito sudjeluje na misnim slavljima kao čitač, a kao volonterka uključena je u rad Marijinih obroka. Spoznavši potrebu volontiranja u misijama i informiranjem o istima, prijavila se za odlazak. Planirani povratak u Hrvatsku predviđen je za početak prosinca 2022. godine, piše IKA.


Autor: CroExpress/Ika Datum objave: 08.09.2022.