Autor: Hina/CroExpress

Govor predsjednika Vlade Zorana Milanovića na središnjoj svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti danas u Kninu popraćen je zvižducima i burnim negodovanjem velikog dijela okupljenih, zviždalo se i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću, a govor predsjednika Sabora Josipa Leke saslušan je mirno.

‘Pozivam one koji dvije godine deru svoje grlo da dođu zviždati na Markov trg jer se tamo zviždi, a ovdje je mjesto na kojem se poštuje’, odgovorio im je premijer s govornice.

Znatno manje burnim negodovanjem i zvižducima dočekan je predsjednik Republike, kojemu su iz publike dobacivali ‘ne dajte mu govoriti’ i ‘Vukovar, Vukovar!’

‘Vukovar i Knin su hrvatske svetinje’, poručio je nazočnima Josipović dodavši kako su Hrvatskoj njeni branitelji ostavili kao dužnost slobobodu, demokraciju, ljudska prava i gospodarske ciljeve.

Predsjednik Sabora Josip Leko izrazio je zabrinutost dubinom krize i podjelama u hrvatskom društvu. ‘Umjesto podjele moramo zajednički osigurati bolju budućnost i nama i generacijama koje dolaze,’ rekao je Leko.

Predsjednik šibenske županijske HVIDR-e svojim je suborcima poručio: ‘Sad ste u zadnjim redovima, a kad je trebalo bili ste u prvim’.

Hrvatska, kazao je, ne ide u dobrom smjeru, a branitelji su marginalizirani. ‘Ako je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, branitelji su temeljna vrijednost Domovinskog rata pa i Hrvatske’.

Datum objave: 05.08.2014.