U Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Pavla u Clevelandu je prigodom proslave 100. godišnjice osnutka Društva svete krunice održana devetnica koju je, na poziv župnika Zvonka Blaška, predvodio o. Zvonko Vlah, isusovac iz Zagreba.

Svake večeri tijekom devetnice o. Vlah je propovijedao na misnim slavljima. Svakoga dana razmatrao je o jednoj temi: 1. Radost u životu, 2. Moliti u ime Isusovo, 3. Obraćenje, 4. Hrabri budite – ja sam pobijedio svijet, 5. Božje milosrđe, 6. Euharistija, 7. Božji poziv, 8. Dva srca (Isusovo i moje!) i 9. Otvorenost Duhu Svetom.

Prije sto godina misionar isusovac o. Miroslav Vanino i župnik Mijo Domaldovac osnovali su Društvo svete krunice. Društvo još uvijek aktivno sudjeluje u životu župne zajednice. Svake nedjelje predvodi moljenje krunice prije mise u 8:30 i 10 sati. Članovi društva brinu se za ukrašavanje oltara buketima cvijeća, u pogrebnoj kući mole krunicu za pokojnike, daju dobar primjer vjere u karitativnom radu pomažući siromahe i obitelji s brojnom djecom i izvan granica župe, peku kolače, krafne i bureke, mole za obraćenje, za mir u svijetu, za mir u hrvatskom narodu i obiteljima, za duhovna zvanja, a župniku su desna ruka u svim pothvatima…

Samo hrabro naprijed 🙏❤️ BOG JE TU #vjera

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike Hrvatske u Utorak, 18. lipnja 2024.

Tako je iz njihovih obitelji izmoljeno nekoliko svećeničkih zvanja: Simon Nekić, William Zivčić, Stjepan Mrakužić i Tim Plavac, kao i redovničkih, prenosi IKA.

Posebice u Marijinim mjesecima, svibnju I listopadu, mole živu krunicu u crkvi sv. Pavla. Društvo svete krunice svake godine organizira hodočašće u neko marijansko svetište prigodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

Društvo se raduje svakom novom članu i neprestano poziva da im se vjernici pridruže. Društvo je godinama imalo različiti broj članova. Danas broji 41 aktivnog člana, djevojaka, žena i muškaraca.

U molitvi ne zaboravljaju svoje nekadašnje članove. A aktualna predsjednica društva Dragica Vurbić, izdala je prigodnu knjigu kao uspomenu i poticaj budućim generacijama.


Autor: CroExpress Datum objave: 18.06.2024.