Povodom ove tužne godišnjice, svog bivšeg igrača prisjetio se GNK Dinamo, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

Punih je osam godina prošlo od šokantne vijesti iz Stockholma. Na današnji dan, 2. svibnja 2013., iznenada je u snu u svom domu u 33. godini preminuo nezaboravni vratar GNK Dinama Zagreb, miljenik navijača, naš dragi i nikad prežaljeni Ivan Turina.

Popularni Joja, kako su ga od milja zvali prijatelji, poznanici i navijači, prve je korake načinio u u svojoj  Dubravi, a u neposrednom susjedstvu, u Maksimiru u Dinamovu dresu, rastao je i stasao još od pionirskih dana. Svoj je zadnji nastup za plave upisao u travnju 2010. u pobjedi protiv Varteksa u Varaždinu, 2:1, kada je na poluvremenu zamijenio Tomislava Butinu. Nedugo potom potpisao je za švedski AIK iz Stockholma gdje je tri godine kasnije, tog kobnog 2. svibnja, iznenada preminuo.

Tako se često sjetimo onog njegovog prepoznatljivog širokog smiješka i vedrine…

U ime GNK Dinamo osmu godišnjicu smrti vratara Ivana Turine na njegovom posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju Miroševac obilježila je delegacija u kojoj su bili član uprave Krešimir Antolić, klupski kroničar i novinar Miroslav Tomašević i voditeljica klupskih odnosa s javnošću Iva Cigrovskij. Prilikom naše posjete Ivanovu posljednjem počivalištu, zatekli smo Jerka Leku, bivšeg igrača Dinama i Ivanovog velikog prijatelja, kao i predstavnike švedskog kluba AIK.

Dragi Ivane, hvala Ti na svemu, neka Ti je vječna slava.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.05.2021.