Niku Pulića koronavirus prikovao je za krevet dubrovačke bolnice.

Najpoznatija narodna poslovica u kojoj “čovjek snuje, a Bog određuje” nerijetko nam nije uopće napameti, dok se ne poremete naši planovi. Legendarni hrvatski vozač automobilističkih utrka 57-godišnji Niko Pulić trebao se ovih dana priprremati za jedan od najvećih automobilističkih spektakala u Lijepoj Našoj, ali umjesto toga u dubrovačkoj bolnici Sv. Vlaho bori se za život. Uz njega, zbog posljedica koronavirusa u bolnici je i njegova supruga Vikica.

Proslavljeni europski i hrvatski prvak zadobio je upalu pluća, kao posljedicu koronavirusa te je trenutno u vrlo teškom stanju, na intenzivnoj njezi.

“Za sada nema pomaka, borimo se i idemo iz dana u dan. Upala pluća je teška, tata je umoran i to sve predugo traje. Moj tata bio je uvijek najbrži pa će biti i sada, ne sumnjam u njega, kao ni u mamu. Tata to podnosi sportski, ali sve ga je jako umorilo”, ispričao je za Gloria.hr njegov sin, Ivan Pulić.

Ovaj višestruki hrvatski prvak na brdskim stazama trebao je nastupiti u elitnoj, WRC kategoriji, a sada je u bitci za vlastiti život.

Podsjetimo, prošle godine u studenom Pulić je ispisao povijest i bio prvi Hrvat koji je sudjelovao u NASCAR utrci. Tada je rekao kako mu je želja nastupiti na WRC-u 2021. godine u Zagrebu.

Svjetsko reli prvenstvo, održat će se od 22. do 25. travnja ove godine Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.

Što drugo reći, nego da ovoj legendi želimo da osvoji još jednu bitku, onu za život!


Autor: CroExpress Datum objave: 19.04.2021.