Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku iznio je na svom Facebook profilu zanimljive podatke o sve manjem broju Hrvata u Republici Hrvatskoj. Ovdje donosimo isječak iz njegove objave na ovoj društvenoj mreži:

Prema dostupnim znanstvenim istraživanjima oko 3,3 milijuna ih živi u svim zemljama svijeta, oko 400 tisuća u BiH i oko 250 tisuća u ostalim susjednim zemljama.

To znači da su Hrvati u samom vrhu najraseljenijih naroda na svijetu. Naveći broj naših ljudi iselio se nakon osamostaljenja Republike Hrvatske. Evo službenih podataka: od 1880. godine do II. svjetskog rata se iz Hrvatske iselilo oko pola milijuna ljudi.

Prema popisu stanovništva 1971. godine u inozemstvu je na radu boravilo 225 tisuća Hrvata. Znači u tih 90 godina oko 825 tisuća Hrvata se iselilo “trbuhom za kruhom”. S druge strane; od 1990. godine do danas, odnosno u samo 32 godine iselilo se oko milijun Hrvata.

Svaki daljnji komentar je suvišan i svima nam je jasno da je u “samostalnoj” Hrvatskoj na djelu istjerivanje ili bijeg vlastitog naroda kojeg je, kako rekoh, sada više vani nego u Domovini. Korupcija, uništavanje domaćeg gospodarstva i nepravda su najtiši i najefikasniji načini prisilnog iseljavanja, napisao je između ostalog na svom Facebook profilu poznati ekonomski stručnjak i profesor i član stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.


Autor: CroExpress Datum objave: 22.06.2023.