Zabrana ulaska u Njemačku, koja je nametnuta putnicima iz nekoliko zemalja u kojima su otkrivene potencijalno opasne mutacije koronavirusa, imala je malo utjecajaj na zračni promet tijekom vikenda.

Njemački zračni prijevoznik Lufthansa rekao je agenciji dpa da zasad ne namjerava ograničiti veze s Portugalom, Irskom, Britanijom, JAR-om i Brazilom.

Prema procjeni tvrtke DFS, zadužene za kontrolu njemačkog zračnog prometa, bilo je oko 60 povratnih letova dnevno u svaku od tih zemalja od 1. do 26. siječnja.

Budući da uredba predviđa iznimke – uključujući za Nijemce, strance koji žive u Njemačkoj i putnike u tranzitu – dovoljno je ljudi kojima je dopušteno letenje, rekao je u subotu agenciji dpa glasnogovornik Lufthanse Martin Leutke.

Međutim, dodao je da se situacija stalno prati te da će se red letenja prilagođavati potražnji idućih dana ako bude potrebno.

U petak je njemačka vlada odlučila ograničiti dolazak putnika u Njemačku avionom, vlakom, autobusom i brodom iz zemalja u kojima cirkuliraju još zarazniji sojevi koronavirusa, a to su zasad Brazil, Velika Britanija, Portugal i Južnoafrička Republika, do 17. veljače.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 31.01.2021.