Turistička zajednica Grada Crikvenice organizator je „Mjeseca plave ribe“, manifestacije koja se održava od 9. do 30. rujna, a koja je dio projekta „Cesta plave ribe“.

Ako s „Ceste plave ribe“ skrenemo na drugu, makadamsku, korak po korak, doći ćemo do Kotora. Tamo nas čeka jedinstveni doživljaj, kombinacija jazza, jela od plave ribe i umjetnosti  – „Rib-art na Kotoru“. Događaj je to koji će se održati 24. rujna od 16:00 do 19:00 sati. Moći ćete uživati u jazz nastupu Damjana Grbca i kvarteta „Giipuja“, ponudi miješanih hladnih predjela od plave ribe uz kapljicu vina te likovnoj radionici Marijana Mavrića i Katarine Stojević (prijave na radionicu: prijava@tzg-crikvenice.hr). Probudite umjetnike u sebi, uživajte u stvaranju vlastitih umjetničkih djela u predivnoj prirodi ili budite pratnja i podrška vašim najmlađima.                                                                                                                 

Što se glazbene kulise tiče, „Giipuja“ je kvartet koji cjelogodišnjom turnejom naziva „100 šterni, ćo!”, sastavljenom od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova. Vode nas kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu. Povezujući etno glazbu sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac se sa svojim kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.

Valja napomenuti da je navedeni koncert prvi koji će se održati na ovoj lokaciji.

A kako nema dobre zabave bez punog želuca, nikako ne propustite vikend gastro evente na dvije „must go“ lokacije – Preradovićeva ulica u Crikvenici i Beach bar „Tunar“ u Selcu.

U živopisnom „dnevnom boravku“ grada, u crikveničkoj Preradovićevoj ulici, od 23. do 25.rujna vas očekuju poslastice za nepce – posebna gastro ponuda jela od plave ribe kao što su tuna burger, riblje okruglice od širuna i karbonara s „pršutom“ od širuna, vinski kutak (vina vinarije „Pavlomir“ i „Grand Village Estate“).

Pozivamo vas da uživate u sljedećem programu:

23.9. Cooking show s Kathy Evans (pita od irske dimljene skuše i krumpira) 18:00 / Nastup glazbenog sastava „Fortunal“

24.9. Nastup klape „Tramuntana“

25.9. Cooking show 10:00-13:00 / Glazbeno – zabavni program 18:00-23:00

Mjesto s jednom od najljepših plaža na Kvarneru i jednom od najljepših lokacija za promatranje zalaska sunca je Selce, druga stanica vašeg vikend gastro putovanja. Beach bar „Tunar“, smješten na plaži Rokan, nudi vam tijekom posljednjeg vikenda u rujnu red druženja, red glazbe i red izvrsne hrane od plave ribe – tartar od tune, tartar od divljeg lososa, tuna steak s avokadom i mangom, tuna steak Nobu, sabljarka steak, Cezar salata sa sabljarkom, losos steak… Pssst! Ostatak otkrijte sami!

23. rujna zabavlja vas klapa „Kala“, a 24. rujna možete uživati u nastupu glazbenog sastava „Coffee Shop Acoustic“.

Posjetite Rivijeru Crikvenicu, naslikajte vaše remek djelo i uživajte u rapsodijama okusa i mirisa na predivnim lokacijama.

Želimo vam najbolju zabavu i dobar tek!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., Cocktail bar „Balustrada“,  Kavana „Toš“,  Ugostiteljski obrt „Feral“, Vinska kuća „Pavlomir“, „Eko selo Selce“ d.o.o., bistro „Tunar”, „Drivenik Brewery“, JD „Val“

Partneri projekta:

restorani: „Burin” i „Kantunić“, restorani hotela „Crikvenica“,  „Esplanade” i „Stypia“, konobe: „Feral“, „Karoca”, „Riva”, „ Trabakul”  i „Ulika”, „Kvarner Wines“, „Vinner“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, „Eko Murvica“ d.o.o., ŽLU Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, „Kvarner Maritime Heritage“, „Fest“ d.o.o.

'Rib-art na Kotoru' – kada plava riba 'dopliva' na Kotor

Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 21.09.2022.