Skoro 124 tisuće kuna vrijedne klima uređaje, električne bojlere, toaletne školjke, umivaonike te drugu sanitarnu opremu i alat ukrala su trojica lopova nakon što su u sedam slučajeva provaljivali u objekte u izgradnji na dubrovačkom području.

Kako je u četvrtak objavila dubrovačko-neretvanska policija, riječ je o kaznenim djelima teških krađa (provala) i krađa počinjenih od lipnja prošle do veljače ove godine na području Dubrovnika, Župe dubrovačke i Komolca.

Opsežno kriminalističko istraživanje rezultiralo je uhićenjem trojice muškaraca u dobi od 30, 45 i 40 godina koji se sumnjiče da su sedam odvojenih slučajeva, u kojima su ponekad djelovali zajednički, kao cilj odabirali objekte u izgradnji.

Utvrđeno je da su 30-godišnjak i 40-godišnjak od početka lipnja do početka prosinca prošle godine, iz unutrašnjosti šest objekata u izgradnji na gradilištu u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj, ukrali 61 unutarnju i 14 vanjskih jedinica klima uređaja, 45 električnih bojlera zapremine 80 litara te 23 viseće toaletne školjke.

Osumnjičeni su i za krađu jedne tuš kabine, 12 komada umivaonika, 10 komada miješalica za umivaonik, tri tuš seta i 19 poklopnica za ugradbene tuš kanalice.

Spomenuti 30-godišnjak tereti se i za dvije odvojene provale tijekom siječnja na gradilištima stambene zgrade u Solinama, odakle je ukrao tri bušilice, laser, mokro-suhi usisavač, više komada trafoa te više rasvjetnih tijela.

Policija ga sumnjiči i za dvije krađe starinskih kamenica s kamenim poklopcima koje su u dva odvojena slučaja iz dvaju dvorišta obiteljskih kuća s područja Dubrovnika ukrane tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine.

Pod istragom je i zbog krađe alata iz dvorišta obiteljske kuće u Komolcu, i to aparata za varenje, kutne brusilice, udarne bušilice, veće količine odvijača i osigurača te dvije jakne, a 45-godišnjaka da je od u Mokišici ukrao i dva televizora te prijenosno računalo.

Provalnički trojac je ukradene predmete prodavao po nižim cijenama, a policija je u sklopu istrage jedan dio tih predmeta pronašla i vratila njihovim vlasnicima, dok se potraga za preostalima nastavlja.

Osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv preostale dvojice kaznena prijava ide u redovnoj zakonskoj proceduri.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 02.03.2023.