U Zagrebu, Hrvatska Salezijanska provincija obilježila je važan trenutak povijesti primajući četrnaest novih kandidata u svoj red.

Svečanost prijema, koja je održana u prostorijama Salezijanske zajednice u Podsusedu, predvodio je provincijal, don Tihomir Šutalo, tijekom svečane večernje molitve Časoslova.

Don Tihomir Šutalo je svojim poticajnim riječima ohrabrio i blagoslovio ovu grupu mladih kandidata, prepoznajući njihovu predanost i želju za služenjem.

Među kandidatima je i Noa Jurić, mladi Hrvat iz Njemačke, koji se odlučio na svećenički poziv. Prije dolaska u Zagreb, Noa je bio vrlo aktivni član Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart, gdje je svojim entuzijazmom obogatio brojne aktivnosti, uključujući Frame i Zbor Mladih Stuttgart.

Novi korak u njegovom životnom putu prema svećeništvu svakako će biti izazovan, ali Salezijanska Provincija Hrvatske stoji uz njega, pružajući potporu i molitve.

Neka Noa Jurić bude u našim molitvama dok započinje ovaj sveti put prema svećeništvu. Želimo mu sretan i blagoslovljen početak, ispunjen duhovnom radošću i Božjom milošću, dok služi svojoj vjeri i zajednici.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.10.2023.