Hrvatska je na startu Europskog prvenstva pretrpjela uvjerljiv poraz od Španjolske (0:3) u utakmici 1. kola skupine B. Želi li proći grupu i plasirati se u nokaut-fazu turnira u Njemačkoj, morat će pokazati više i stići do boljih rezultata u utakmicama protiv Albanije (srijeda) i Italije (ponedjeljak, 24. lipnja).

Govorili su o tome u HTV-ovom studiju nakon utakmice stručni komentatori Anton Samovojska, Joško Jeličić i Mario Carević. Carević je rekao: “Sve loše što nam se moglo dogoditi dogodilo nam se u ovoj utakmici”, a istaknuo je i da “brine način na koji smo primili golove”. “Oni su pali nakon naših individualnih procjena ili grešaka”, rekao je.

Samovojska: Hrvatska glatko može proći ovu skupinu

Samovojska je u analizi utakmice istaknuo da Hrvatska i dalje ima dobre šanse za prolazak grupe.

“Ništa još nije gotovo, ali morat će se nešto promijeniti. Hrvatska još može glatko proći kroz ovu skupinu. Međutim, da bi se to dogodilo, morat će se nešto promijeniti. Ja ne mijenjam. Da sam izbornik, mijenjao bih. Pa vjerojatno će i izbornik neke korake povući. Činjenica je da su u ovoj utakmici Španjolci jednostavno bili bolji. Nadigrali su nas. Bili su brži, hitriji, okretniji, spretni, življi. Puno više energije. Meni je djelovalo kao da je naša momčad spavala. Cijelo vrijeme da je bila pospana”, rekao je i dodao:

“Sve što Dalić govori je točno. Da su naši igrači bili predaleko od suparničkih igrača, da nije bilo dovoljno agresivnosti, da nije bilo dovoljno brzine. Pitanje je sad, naravno, zašto. To je nešto što treba odgonetnuti i pripremiti se za utakmice koje slijede. Treba sve snage upotrijebiti da se pobijedi Albanija.”

Jeličić: Znamo što nam je činiti

“Lako je reći nismo bili agresivni. To vjerojatno negdje i stoji. Međutim, treba odati priznanje i Španjolcima. Možeš ti biti agresivan, ali ih ne možeš uloviti jer igraju brzo, geometrija igre je bila takva. To je jednostavno takav dan, ali da nismo gledali danas utakmicu i otvorimo statistiku i vidiš broj prigoda, statistika kompletna, posjedi, šanse, duge lopte… To je utakmica al pari. Međutim, nije se poklopilo i treba čestitati Španjolcima. Bili su puno bolji od nas, zasluženo pobijedili”, nadovezao se Jeličić.

“Vidjeli smo Talijane i Albance, znamo što nam je činiti. Vjerujem u naš mentalitet, da ćemo se rekuperirati, da ćemo osvježiti momčad, da ćemo igrati drugačije jer Španjolci su ipak ekipa kojoj smo se morali prilagođavati u ovom slučaju. Znamo što nas čeka protiv Albanije, znamo koji igrači moraju unutra. Dakle, igrači koji će stvarati razliku, koji će visoko pritiskati, imati plan B u slučaju potrebe. Dakle, više nema emocija. Mora se pobijediti, sve u svrhu rezultata i izaći s onim što imamo najbolje”, zaključio je.


Autor: CroExpress Datum objave: 17.06.2024.