U organizaciji Hrvatskog kulturnog kluba, u petak 28. listopada, sopranistica Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović održali su koncert za pamćenje. U  intimnoj atmosferi Sebastianskapelle u Badenu posjetitelje su iznenadili dvovrsnim programom.

Najprije su, u sakralnom dijelu koncerta, izveli skladbe poput „Pietà, Signore“ od Alessandra Stradelle, „Ave Maria“ od Franza Schuberta, „Panis Angelicus“, „Pie jesu“ od A.L Webera i „Milost“.

Nakon ozbiljnog dijela, tijekom drugog dijela koncerta čule su se veselije skladbe. Taj je dio otvoren sa skladbom “Nella Fantasia“ Ennia Morricconea. Posjetitelji su bili oduševljeni presjekom skladbi iz hrvatskih opereta Mala Floramye. Pjevala je „Život je lijep“ iz Dunda Maroja, “Gdje živi ljubav“ iz Grofice Marice, pa do kultne Jalta, jalta. Tu joj se pridružio Frane Vugdelija iz klape Chorus Croaticus. Jaltu su sa Sandrom i s Franom zapjevali i posjetitelji.

Izlet u diskografiju

Svom mužu, pijanistu Darku Domitroviću je otpjevala „Moja prva i posljednja ljubav“ od Tereze Kesovije. Rekla je da je pjevanje te pjesme ustvari njezin mali pokušaj izlaska u diskografiju.

„Sad smo izdali samo singl, ali planiramo i izdavanje Božićnog albuma. Mi, ustvari, već šest mjeseci slavimo Božić.“, izjavila je Bagarić.

Rekla je kako jako puno radi, ali i da uživa. Sa svojim matičnim kazalištem „Komedija“  godišnje izvodi jako puno predstava. Primjerice, kreću s izvođenjem Straussa i fokusirani su na operetne koncerte. Također, Bagarić priprema spektakularnu predstavu „Ljepotica i zvijer“, a izvodit će se u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.7

Dugačka turneja

„Od 22. kolovoza konstantno sam u pogonu. Svaki dan negdje vučem haljine, cipelice, šminku. Pričam na svim jezicima. Ne znam više ni što gdje pjevam od toliko širokog reportoara. Pjevam li sakralnu glazbu, mjuzikle, crossovere, opera ili operete, šansone, kancone. Polako sam već sluđena, ali izdržat ću. Bosanska krv je to.“, objasnila je ova rođena Zeničanka, a životom Zagrepčanka.

U sklopu švicarskog dijela turneje Bagarić i Domitrović Bernu na koncertu povodom 35. obljetnice Chorus Croaticusa i 30. večeri prijateljstva koji se održava 29. listopada. Pjevat će „Ave Mariju“ na još dvije crkvene mise, prenosi portal Hrvatskog kulturnog kluba u Švicarskoj.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.11.2022.