Upravo sam osvojila svoj šesti naslov europske prvakinje na ovom prekrasnom stadionu i pred ovom sjajnom publikom tako da sam iznimno sretna i ponosna, rekla je Sandra Perković nakon što je u Münchenu nastavila svoj pobjednički niz na europskim atletskim prvenstvima u bacanju diska.

Perković je do svog šestog europskog zlata stigla nakon velike borbe s domaćom pedstavnicom Kristin Pudenz koju je nadmašila za osam centimetara, najduži hitac Perković je iznosio 67.95 metara, a Pudenz 67.87m. Broncu je osvojila još jedna Njemica, Claudine Vita sa 65.20m.

“Kao i prije četiri godine u Berlinu, ponovno sam se morala boriti protiv jakih Njemica koje su postavljale svoje osobne rekorde i najbolje rezultate sezone. No, znala sam kako sam spremna i borba je bila stvarno dobra. Žao mi je što sam im pokvarila slavlje, ali i srebro i bronca su odličan rezultat. Ovo natjecanje je bilo na razini svjetskog prvenstva”, dodala je Perković.

Upitana koji joj od šest europskih naslova najvažniji Perković je odgovorila:

“Najvredniji je, mislim, prvi iz 2010. godine kada sam na prvenstvo došla kao 19-godišnja klinka i osvojila svoj prvi veliki naslov. Tada nisam mogla niti zamisliti da ću 12 godina kasnije stajati ovdje s ovom medaljom”.

Druga hrvatska predstavnica u finalu, 22-godišnja Marija Tolj zauzela je šesto mjesto sa 63.37m.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 17.08.2022.